To je to što me zanima!

Mladi Hrvati ispustili Francuze, slijedi im borba za ostanak...

S obzirom na "šamar" od Nizozemske, ništa se, zapravo, neočekivano nije dogodilo, Francuzi su i bez Killiana Hayesa i Thea Maledona prvi favoriti turnira, što su donekle opravdali protiv Hrvatske
Vidi originalni članak

Godinu dana nakon što su Roko Prkačin, Boris Tišma i Ivan Perasović predvodili generaciju 2002. do europskog naslova do 16 godina, ona godinu starija pojačana s onime što je ostalo od one "novosadske" borit će se za ostanak u eliti na Europskom prvenstvu do 18 godina koje se igra u grčkom Volosu.

Da su svi nabrojani bili ovdje, Hrvati bi bez dvojbe bili među favoritima za zlato, a ovako su ih, kao posljednje u grupnoj fazi, već osmini finala zaustavili Francuzi (62-53) te će do kraja turnira morati tražiti svoje mjesto i dogodine u ovoj konkurenciji. Za to prvu šansu već imaju sutra protiv Italije (15.45), važno je ne biti među posljednje tri ekipe.

Rašić ubrzao

S obzirom na "šamar" od Nizozemske, ništa se, zapravo, neočekivano nije dogodilo, Francuzi su i bez Killiana Hayesa i Thea Maledona prvi favoriti turnira i makar se tradicionalno pate sa šutom, to će uvijek nadoknaditi fizikalijama. Hrvatska je na njih jako dobro odgovarala cijeli dvoboj u kojemu je svaki koš trebalo izrudariti pa je i prednost od 34-28 sredinom treće četvrtine izgledala ogromno.

Karakaševi su dečki u završnih deset minuta ušli s +3, no pod obručem je nastavio dominirati impresivni Diabate (19 p, 13 s), priključili su mu se Thirouard-Samson i Cazalon, dok je nas u tim trenucima vukao Škarica. Potom je u završnoj minuti kod 51-54 do početka utakmice upitni Gnjidić iskoristio izolaciju položivši na lijevi ulaz, Crusol je uzvratio s distance, a nakon minute odmora Rašić nepotrebno ubrzao u pokušaju za tricu. Promašio je cijeli obruč i tu je, nakon novih Crusolovih poena, 15 sekundi prije kraja realna šansa za Hrvatsku nestala.

Gnjidić (13 p) je imao solidnu pomoć u Buljeviću (12 p), ali Rudan i Rašić prije svih ostali su zakočeni s pet poena, odnosno četiri. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dads 31.07.2019.

    Problem je što se klinci ugledaju na youtubere koji iskacu iz paštete i dostupni su svima za 0 kuna. Dok košarkaše ne možeš pogledati ako ne platiš i to dobiješ 1 utakmicu tjedno.. Vise nitko ne želi biti novi Drazen sad svi žele biti blogeri i slična sranja...

  • 31.07.2019.

    Ja sam sa sela ovdje se igra nonomet i na livadi,ako si iz grada livade neces sigurno vidjeti. A kosarku nisam nikad vidio da djeca igraju vani,niti u svojoj djecackoj mladosti

  • Orahova1 31.07.2019.

    Dobro je rekao Shaquille O'Neil kad je došao u Hrvatsku nigdje nisam vidio omladinu da igraju košarku.i ja više od 20 godina teren nedaleko od moje kuće i jako dobar teren da smo bogom u moje vrijeme imali tako što,na tom terenu nisam vidio niti jednom u 20 godina da djeca igraju košarku, i što se onda imamo čuditi neuspjehu hrvatske košarke???

Komentiraj...
Vidi sve komentare