To je to što me zanima!

Mladi njemački reprezentativac odsad će nastupati za Hrvatsku!

Prošle godine kupio ga je Eintracht za 500.000 eura i u njemu vidi veliki potencijal, obitelj mu dolazi iz mjesta odakle potječe i Mateo Kovačić, a uskoro bi se trebao naći na Bišćanovu popisu
Vidi originalni članak

Dijaspora je kroz povijest dala Hrvatskoj puno nogometnih reprezentativaca, a Josipu Šimuniću, braći Kovač, Ivanu Rakitiću, Luki Sučiću i drugima mogao bi se pridružiti i Igor Matanović (19), koji je odlučio da će napustiti Njemačku i nastupati za "vatrene".

Plod je to pregovora predsjednika HNS-a Marijana Kustića i tehničkog direktora Stipe Pletikose s napadačem St. Paulija i njegovom obitelji koji su trajali mjesecima, javljaju Sportske novosti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na sljedećem okupljanju U-21 reprezentacije izbornik Igor Bišćan trebao bi pozvati Matanovića. Ranije je istaknuo da je sjajan talent kojega vidi među svojim izabranicima.

Igrač Eintrachta na posudbi u drugoligašu porijeklom je iz Kotor Varoša u središnjoj Bosni, baš kao i ona Matea Kovačića, od tamo su mu roditelji iselili u Njemačku.

INTERVJU ZA MARCU Bilić je otkrio najveći upitnik 'vatrenih': Otkad se oprostio Mandžukić, imamo problema

Matanović je prošao mlađe selekcije St. Paulija, zabio 19 golova za U-17 momčad, a ove sezone dobio je skromnu minutažu u 2. Bundesligi (566 u 19 utakmica) i dvaput je asistirao. Još čeka prvi gol, a za napadača je poprilično visok, 194 centimetra.

Prije dvije sezone eksplodirao je u mladoj momčadi St. Paulija s 12 golova u isto toliko utakmica, a njegov talent zamijetili su i Nijemci koji su ga zvali u selekcije U-17, U-18 i U-19, dok je prije pet godina na jednom turniru nastupao za - Hrvatsku.

Matanović je u kvalifikacijama za Euro do 19 godina u ožujku zabio gol u remiju 2-2 s Italijom i bio starter u još dvije utakmice grupne faze, no mladi "elf" nije se kvalificirao na završni turnir, kao uostalom ni Šimunićeva selekcija.

Riječi hvale o Matanoviću ima sportski direktor Eintrachta Markus Krösche. Klub je za njega ljetos izdvojio 500.000 eura, a u St. Pauliju bi na posudbi trebao ostati i iduće sezone.

- Igor je jako talentiran igrač, tehnički nadaren i fizički jak. Ima veliki talent i potencijal, a za njegov razvoj bitno je da što više igra. Najbolje je ostaviti ga u matičnom klubu na posudbi jer će moći pomoći ambicioznom drugoligašu i napraviti važne korake u razdvoju - kazali su u Frankfurtu.

Uskoro bismo, dakle, njegov potencijal trebali vidjeti i u hrvatskom dresu, kao što je to nedavno pokazao i Gabriel Vidović (18), koji igra za prvu i drugu momčad minhneskog Bayerna. 

POGLEDAJTE I ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM:

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • RedDoor 28.04.2022.

    Lijepo je da ima mladih talentiranih napadača, naravno dug je put od mladog talenta do afirmiranog igrača. Što je s Čuićem?

  • 28.04.2022.

    Tko njega gura u reprezentaciju Hrvatske,koje su ovdje muljaze!!

  • Korisnik 123 28.04.2022.

    Matanović, Šimić, Beljo, Musa, Ljubičić, Barišić... Fenomenalan napad za budućnost! 🇭🇷💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare