Obavijesti

Sport

Komentari 23

Mladi njemački reprezentativac odsad će nastupati za Hrvatsku!

Mladi njemački reprezentativac odsad će nastupati za Hrvatsku!
3

Prošle godine kupio ga je Eintracht za 500.000 eura i u njemu vidi veliki potencijal, obitelj mu dolazi iz mjesta odakle potječe i Mateo Kovačić, a uskoro bi se trebao naći na Bišćanovu popisu

VIDEO

Dijaspora je kroz povijest dala Hrvatskoj puno nogometnih reprezentativaca, a Josipu Šimuniću, braći Kovač, Ivanu Rakitiću, Luki Sučiću i drugima mogao bi se pridružiti i Igor Matanović (19), koji je odlučio da će napustiti Njemačku i nastupati za "vatrene".

Plod je to pregovora predsjednika HNS-a Marijana Kustića i tehničkog direktora Stipe Pletikose s napadačem St. Paulija i njegovom obitelji koji su trajali mjesecima, javljaju Sportske novosti.

Pokretanje videa...

SP u Kataru VIDEO

Na sljedećem okupljanju U-21 reprezentacije izbornik Igor Bišćan trebao bi pozvati Matanovića. Ranije je istaknuo da je sjajan talent kojega vidi među svojim izabranicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igrač Eintrachta na posudbi u drugoligašu porijeklom je iz Kotor Varoša u središnjoj Bosni, baš kao i ona Matea Kovačića, od tamo su mu roditelji iselili u Njemačku.

Bilić je otkrio najveći upitnik 'vatrenih': Otkad se oprostio Mandžukić, imamo problema
Bilić je otkrio najveći upitnik 'vatrenih': Otkad se oprostio Mandžukić, imamo problema

Matanović je prošao mlađe selekcije St. Paulija, zabio 19 golova za U-17 momčad, a ove sezone dobio je skromnu minutažu u 2. Bundesligi (566 u 19 utakmica) i dvaput je asistirao. Još čeka prvi gol, a za napadača je poprilično visok, 194 centimetra.

Prije dvije sezone eksplodirao je u mladoj momčadi St. Paulija s 12 golova u isto toliko utakmica, a njegov talent zamijetili su i Nijemci koji su ga zvali u selekcije U-17, U-18 i U-19, dok je prije pet godina na jednom turniru nastupao za - Hrvatsku.

Matanović je u kvalifikacijama za Euro do 19 godina u ožujku zabio gol u remiju 2-2 s Italijom i bio starter u još dvije utakmice grupne faze, no mladi "elf" nije se kvalificirao na završni turnir, kao uostalom ni Šimunićeva selekcija.

FC St. Pauli - FC Schalke 04

Riječi hvale o Matanoviću ima sportski direktor Eintrachta Markus Krösche. Klub je za njega ljetos izdvojio 500.000 eura, a u St. Pauliju bi na posudbi trebao ostati i iduće sezone.

- Igor je jako talentiran igrač, tehnički nadaren i fizički jak. Ima veliki talent i potencijal, a za njegov razvoj bitno je da što više igra. Najbolje je ostaviti ga u matičnom klubu na posudbi jer će moći pomoći ambicioznom drugoligašu i napraviti važne korake u razdvoju - kazali su u Frankfurtu.

Uskoro bismo, dakle, njegov potencijal trebali vidjeti i u hrvatskom dresu, kao što je to nedavno pokazao i Gabriel Vidović (18), koji igra za prvu i drugu momčad minhneskog Bayerna. 

GER, 2. Liga, FC St. Pauli  vs. SV Werder Bremen

POGLEDAJTE I ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener