To je to što me zanima!

Mladi 'vatreni': Nije bio penal, ali bio sam pohlepan i htio gol

Dogovorili smo se da od prve minute krenemo jako. Rekao sam da sam tek na početku, ali osjećaj je fenomenalan. Bez ekipe s kojom igram to ne bi bilo moguće, kazao Šimić nakon pobjede protiv Azerbajdžana
Vidi originalni članak

Mlada hrvatska reprezentacija do 21 godine došla je do četvrte uzastopne pobjede u skupini A kvalifikacija za Euro svladavši  Azerbajdžan s 5-1 (4-0). 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prezadovoljan sam, ali ne samo ovom utakmicom, koja je ispala na kraju lagana. Zadovoljan sam s cijelim ciklusom i onim prethodnim. Dečki su pokazali u ovom kratko periodu da su postali ozbiljna natjecateljska momčad. Djeluju energično, željno, motivirano i ozbiljno. Sve su to danas pokazali i dali smo im do znanja da smo došli po tri boda - rekao je izbornik Igor Bišćan

Tri gola za Hrvatsku zabio je Roko Šimić (9, 13, 44 - 11 m), a po jednom su zabili Nikola Soldo (25) i Josip Šutalo (81), dok je strijelac za Azerbajdžan bio Musa Gurbanli (55) s bijele točke.

Nakon što je minutu prije kraja poluvremena Valizada igrao rukom u šesnaestercu domaćina, Roko je iz penala došao do hat-tricka već u prvom dijelu. 

- Dogovorili smo se da od prve minute krenemo jako. Rezultat je išao u našu korist. Rekao sam da sam tek na početku, ali osjećaj je fenomenalan. Bez ekipe s kojom igram to ne bi bilo moguće. Nije bio penal, ali bio sam pohlepan i htio sam još jedan gol. Za dalje smo fokusirani na sebe i želimo sve pobijediti - kazao je mladi Roko Šimić. 

U 25. minuti veznjak Lokomotive Soldo je iz voleja povećao na 3-0 nakon slobodnog udarca Palaverse.

- Jako smo zadovoljni. Ostvarili smo cilj iako smo znali da će biti teško. Dali smo sve od sebe od sebe, što je i rezultiralo visokom pobjedom. Ozbiljno smo shvatili utakmicu, nitko se nije opustio jer ovdje druge velike reprezentacije gube bodove. Koncentrirao sam se na loptu koja je fenomenalno došla od mog suigrača i pogodio sam. Gledamo samo sebe i cilj je pobijediti sve utakmice kako bismo se izravno plasirali na Europsko prvenstvo - zaključio je Soldo.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • MateBan 13.10.2021.

    Šimić je još jedan iz plejade vrhunskih izdanaka zagrebaćke nogometne škole ,odlićni dok ne provaju pivu i gemišt a poslije neznaju odat po terenu

  • Brexton_ 13.10.2021.

    Uvijek imamo izvrsne mlade igrače koji nikada ne postignu neke rezultate u reprezentacijama svojih uzrasta a mnogi se pogube u prelasku u seniorski nogomet. Unatoč tome imamo vrhunske reprezentativce, da se još poradi na tome da se mnogi talenti ne pogube poput Halilovića,Jedvaja,Ćorića i sličnih, još bismo bili bolji. To se može ulaganjem u njih pa roditelji nebi forsirali transfere u velike klubove koji ih šalju na posudbe u drugu ligu ili prvoligaške davljenike u kojima nitko ne može pokazt talent u hrpi prosječnih i ispod prosječnih. Dinamo je dokaz toga, tko ostane dovoljno dugo u Dinamu, taj postane igračina, ko ode pre rano, redovito propadne.

  • Lovac na prevare 13.10.2021.

    Nemam nista protiv decka osobno, ali iskreno on je najbezvezniji napadac kojeg sam u svojih 20 godina gledanja nogometa vidio: visok, trom, spor, tehnika 0 bodova, dribling 0 bodova, mlak udarac, nema cak ni fizikalije...naci ce se sigurno poneki koji ce mi rec da sam opisao Pipa Inzaghija i da jesam sta pa on je isto bio smjesan igrac koji je imao srece da je Talijan, da nije bio talijan i igrao u mocnom Milanu ili mocnoj Italiji nebi zabio ni 5% golova koje je zabio, to su ekipe koje su dominirale i stvarale sanse od milijun sansi lopta se nekad znala i odbit od njega, a nasa reprezentacija nije ekipa koja ce dominirat i stvarat milijun sansi da ne spominjem da je Inzaghi uvijek igrao u paru s nekim vrhunskim napadacem poput Shevchenka, Crespa, Del Piera, Tottia, a mi takve igrace necemo izbacit ni za 30 godina. Ukratko ako nam je ovo jedina prava devetka u buducnosti lose nam se pise!

Komentiraj...
Vidi sve komentare