To je to što me zanima!

Azerbajdžan bez senzacije u Norveškoj: Mladi 'vatreni' idu u dodatne kvalifikacije za Euro

U zadnjoj utakmici skupine Norveška je pobijedila Azerbajdžan 2-1 i osvojila prvo mjesto. Norvežani su poveli u 54. minuti, Azerbajdžan izjednačio deset minuta kasnije, ali od 77. Norvežani su osigurali Euro
Vidi originalni članak

Samo Azerbajdžan mogao je odvesti Hrvatsku izravno na Europsko prvenstvo do 21 godine. Nažalost, senzacija se u zadnjem kolu nije dogodila, Norveška je pobijedila 2-1 i osvojila prvo mjesto u skupini.

Hrvatska će, dakle, po Euro morati kroz dodatne kvalifikacije. Postojala je šansa da - s pobjedom Norveške - budemo i najbolji drugoplasirani i tako se kvalificiramo bez dodatnog stresa, ali to, nažalost, ipak neće biti slučaj jer su Švicarci ispred.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 'Mini vatreni' utrpali Estoncima poker golova i osigurali baraž

Kratko je i trajala nada u pozitivan rasplet večeras, u prvom poluvremenu nije bilo golova, dok Norveška nije povela u 54. Azerbajdžan je potom izjednačio deset minuta kasnije i Hrvatska je na Euru bila sljedećih 12 minuta, dok Botheim nije zabio pobjednički gol.

U dodatne kvalifikacije još će i reprezentacije Izraela, Slovačke, Islanda, Irske, Ukrajine, Danske i Češke i to su mogući protivnici Hrvatske. Tko će biti točno, odlučit je ždrijeb 21. lipnja.

Utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se od 19. do 27. rujna, a uz Norvešku Euro su kao prvoplasirani osigurali Njemačka, Španjolska, Portugal, Nizozemska, Francuska, Belgija i Engleska.

Norveška - Azerbajdžan 2-1 (Larsen 54', Botheim 77' - Alekperov 65')

OVDJE KUPI PPV I GLEDAJ FNC 6! Vaso Bakočević, Satoshi Ishii, Ivan Vitasović i ostale regionalne megazvijezde gledajte na 24sata PLUS+!

Idi na 24sata

Komentari 14

  • hrvoje98 14.06.2022.

    Kad je play off?

  • Z.a.c 14.06.2022.

    Sami smo o sebi odlucivali. Imali smo 1:2 u 90’. Cak i gol za izjednacenje nije bio problem,ali mi smo si dopustili da u 4 minute dobijemo 2 gola i izgubimo 3:2. Poslije se nadat da ce te iscupat druga skandinavska ekipa ili ekipa koja je u 10 tekmi uzela 7 bodova bas i nije neka opcija.

  • Palmanova 14.06.2022.

    norvezani su zabili nama cak 5 komada.azerima samo 4 komada.Biscanu prevaro odlazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare