To je to što me zanima!

Mladost nanijela Jugu težak poraz i osvojila Hrvatski kup!

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobjednici su Hrvatskog kupa po osmi put. U finalu u Višnjiku uvjerljivo su svladali dubrovački Jug 15-7. Radu je zabio četiri gola
Vidi originalni članak

Naslov pobjednika Hrvatskog kupa u Zadru osvojili su i vaterpolisti Mladosti, ali i vaterpolistice sa Save. Uspjeh muških svakako je bio manje očekivan, a posebno način na koji je ostvaren.

Mladost je, naime, pobijedila sa 15:7 i nanijela Jugu jedan od najtežih poraza. Očito je da su se Dubrovčani potrošili dan prije u polufinalu s Primorjem.

- Igrali smo jako dobro. Ni visoko vodstvo nije nas uspavalo. A to što sam proglašen za najboljeg igrača finala lijepo je priznanje - kazao je Cosmin Radu te naglasio da je presudila dobra igra cijele momčadi.

Trofej iz zadarskog Višnjika osmi je hrvatski kup vaterpolista Mladosti. No u 19 dosadašnjih sezona najuspješniji u tom natjecanju bili su igrači Juga koji su deset puta osvajali naslov. Po jednom su kup osvajali Primorje (1995.) i Splitska banka (1999.). U prvenstvima su žapci uspješniji od gospara, imaju 10 prema Jugovih devet naslova.

- Presretan sam zbog ovog naslova. Odigrali smo fantastično, ali treba imati na umu da su igrači Juga bili prilično umorni nakon "dugog" polufinala s Primorjem - rekao je Vjeko Kobešćak.

Mladostaši su naslov proslavili kasno sinoć u restoranu Oliva na Savi. Za neko veliko slavlje nema vremena jer već u utorak putuju u Berlin na utakmicu Lige prvaka sa Spandauom.

U ženskom finalu kupa Mladost je pobijedila splitsku Buru sa 15:13, nakon produžetaka. Nakon 32 minute igre rezultat je bio 12:12. Japanka Misa Konaka i Josipa Šupraha (najbolja igračica finala) postigle su po pet pogodaka.

MLADOST: Pavić (12 obrana), Radu 4, I. Milaković, Letica 2, Pavičić, Živković, Udovičić 2, K. Milaković 2, Gagulić, Bebić, Perić, Hinić 1, Mallarach 2 (1), Bukić, Vukičević 2

JUG CROATIA OSIGURANJE: Vićan (7 obrana), Vranješ, Sutić, Janović 1, Joković 1, Pavlović, Marković 3, Bušlje, Karač, Dobud 1, Macan, Obradović 1, Perčinić, Goreta

Četvrtine: 4:3, 5:2, 4:2, 2:0

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jdn 12.12.2011.

    Cestitke Mladosti. Ne sijecam se da sam ikada vidio Jug ovako razbijen. Trebali su izgubiti i dan ranije ali spasio ih je golman.Odlican vikend vatrepola u Zadru.

  • user_86717 11.12.2011.

    mozda zato jer su to novine za sutrasnje izdanje

  • myzumi 11.12.2011.

    a nekako jesu :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare