To je to što me zanima!

'Modrić bi mogao uzeti Ballon d'Or. Zašto ne? Pa on je lider'

Već je osvojio Zlatnu loptu na Svjetskom prvenstvu i vjerojatno osjeća da je jako blizu i Ballon d'Oru. Zašto ne? Ja sam veznjak i mislim da bi bilo jako dobro da veznjak osvoji nagradu, kaže Mendieta
Vidi originalni članak

Bivši španjolski veznjak Gaizka Mendieta smatra da će se odlazak Cristiana Ronalda odraziti na Real Madrid, ali i da kraljevi imaju igrače koji mogu postati novi lideri - jedan od njih je i Luka Modrić.

- Trebat će im vremena za prilagodbu. Ipak je on godinama bio njihov najbolji igrač - po broju golova koje je postigao, utjecaju na igru, značenju u svlačionici. Naravno da će nakon njegovog odlaska nešto nedostajati... Ali pričamo o Real Madridu. Odlazili su i ranije veliki igrači, a dolazili su neki novi. Sad kad nema više Ronalda, lideri poput Balea, Benzeme, Modrića ili Ramosa moraju uskočiti - rekao je Mendieta u ekskluzivnom razgovoru Goalu pa se osvrnuo posebno na Luku Modrića i njegove šanse za osvajanjem nagrade za najboljeg igrača svijeta.

- Već je osvojio Zlatnu loptu na Svjetskom prvenstvu i vjerojatno osjeća da je jako blizu i Ballon d'Oru. Zašto ne? Ja sam veznjak i mislim da bi bilo jako dobro da veznjak osvoji nagradu. Ponekad se previše fokusiramo na golove, a ne toliko na druge stvari koje su jednako bitne, poput utjecaja na igru. Da, naravno da je jedan od favorita za Ballon d'Or.

Posljednjih deset godina Ballon d'Or su osvajali ili Cristian Ronaldo ili Lionel Messi, ali nakon osvajanja treće uzastopne Lige prvaka s Realom i srebra s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu, Luka Modrić je jedan od najvećih favorita za prestižnu nagradu. Ballon d'Or se dodjeljuje u prosincu.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Lila_Mamba 29.07.2018.

    Ajmo! Svi na glasanje!!! Na stranici Fife ima svako pravo dati svoj glas za. 1. 2. i 3. .... malo nas je al smo jaki.. koliko toliko može svako od nas tako doprinositi nešto toj odluci ;-) naravno da i druge kriterije i stranke dodaju svoje ali to je jedino šta mi imamo u rukama tu nešto potjerati ... za nas je zlatni svakako !!!!!

  • aavent 28.07.2018.

    Realno zasluzuje vise nego Ronaldo koji je osvojio jedan trofej i to u natjecanju u kojem je odigrao dvije utakmice kako se spada

  • TechExpert 28.07.2018.

    Ako ce se gledati samo po golovima tko ce osvojiti Ballon d'Or, onda ispada da je takva nagrada rezervirana samo za napdace. Ispada da veznjaci, krila, stoperi nisu nogometasi, da oni uopce nisu u prilici da osvoje takvu nagradu sto je smijesno. Nogomet je vise od puke statistike i golova, samo pitanje da li ce to ikada biti prepoznato.

Komentiraj...
Vidi sve komentare