To je to što me zanima!

Modrić i društvo iznenadili na utakmici. Evo zašto nisu nosili bijele dresove na Bernabeuu...

Utakmica protiv Bilbaa, međutim, nije bila prva utakmica na stadionu Santiago Bernabeu na kojem Real nije nosio domaće bijele dresove. To je učinio još dva puta, jednom u teškom porazu (0-4) u El Clasicu...
Vidi originalni članak

Real Madrid je golovima Rodryga pobijedio Athletic 2-0 na Santiago Bernabeuu u okršaju 30. kola španjolskog prvenstva, a hrvatski reprezentativac Luka Modrić (38) ušao je u igru s klupe u 81. minuti, kada je zamijenio upravo Brazilca koji je riješio pitanje pobjednika.

Mnoge je iznenadilo što su realovci na utakmici nosili ljubičaste dresove. Riječ je o posebnoj, četvrtoj garnituri dresova 'kraljevskog kluba' u ovoj sezoni, koju je Adidas posvetio svojoj Y-3 kolekciji. Podsjetimo, Realov gostujući dres je tamno plave i sive boje, dok je treća garnitura u crnoj.

Međutim, četvrta garnitura odskače od ostale tri. Dizajnirao ju je Japanac Yohji Yamamoto, a on je odabrao ljubičastu koja odaje počast Realovim dresovima iz kasnih 1970-ih i ranih 1980-ih godina.

DVAPUT OSVAJAO LIGU PRVAKA Legendarni igrač Reala obavio DNK test. Rezultati ga šokirali

Real je nosio ljubičaste dresove kada je osvojio Ligu prvaka

Tada je Real koristio ljubičaste dresove kao gostujuće, ali su nakon toga pali u drugi plan. Tako je Real u posljednjih 30 godina ljubičaste dresove nosio još samo u sezoni 1997/98. i 2016/17, kada je osvojio Ligu prvaka.

Real je tako zbog posebnih ljubičastih dresova zanemario tradiciju. 'Kraljevski klub' obično na domaćim utakmicama nosi prepoznatljive bijele dresove za zlatnim detaljima, po čemu je poznat po cijelom svijetu. Utakmica protiv Bilbaa, međutim, nije bila prva utakmica na stadionu Santiago Bernabeu u kojoj Real nije nosio domaće bijele dresove.

POGLEDAJTE SAŽETKE Real srušio Bilbao, Modrić u igri zamijenio 'sina'. Slavio je i PSG LUKA SPREMAN ZA BILBAO VIDEO Krasnu akciju i Modrićev gol pogledalo je 7 milijuna ljudi

To je madridski klub učinio još dva puta. Prvi je put to bilo 2020. kada su protiv Espanyola nosili zelene dresove i pobijedili 2-0, a u sezoni 2021/22. realovci su nosili crne dresove u El Clasicu protiv Barcelone, ali se nisu proslavili, izgubili su 4-0.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • branimir220250 01.04.2024.

    stvarno čudo neviđeno😂😂😂😂😂😂😂

  • AK81 01.04.2024.

    Sjajna fora nagađaj da li zbog sujevjerja misleći uzeli smo LP 2 puta sa ljubičastim idemo po tripletu ili što već.

  • mir u remetincu 01.04.2024.

    pa da,nisu napisali. baš fora

Komentiraj...
Vidi sve komentare