To je to što me zanima!

Modrić promašio penal šesti put! Korak je bliže da postane najtrofejniji igrač Reala ikad...

Real je ove sezone pogodio sedam i promašio pet penala, a Luka u karijeri zabio 22 i promašio šest. Za Real je po tri pogodio i promašio
Vidi originalni članak

Protiv Uniona iz Berlina pucao je po sredini gola. Protiv Manchester Cityja gađao je u stranu, ali nedovoljno precizno i snažno. Oba puta golmani su zaustavljali njegove udarce. Ali na kraju to nije stajalo Real pobjede. Tako će Luka Modrić (38) nastaviti svoj lov na novi pehar Lige prvaka i status vječnog, rekordera, najtrofejnijeg igrača u povijesti najtrofejnijeg kluba!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Luka je devet puta ušao u polufinale Lige prvaka, jedanput nije sudjelovao u tim okršajima, protiv Juventusa, zbog ozljede, a ako Real izbaci i Bayern i pobijedi u finalu, te do kraja održi prednost na prvenstvenoj ljesvici, kapetan "vatrenih" osvojit će svoj 26. trofej s Realom.

Time bi on i Nacho preskočili rekordere Marcela i Benzemu, koji su sad na vrhu klupske povijesti s 25 trofeja.

Što se jedanaesteraca tiče, ovo mu je šesti promašaj u karijeri. Po tri u dresu Hrvatske (Andora, Danska i Cipar) i Reala. A zabio ih je 22, od čega tri za Real.

- Doista je jako teško reći zašto promašujemo jedanaesterce. Luka je obično hladan i zabija ih svaki put. Nije to nešto što se lako uvježbava jer je na treninzima ambijent hladan - rekao je Ancelotti u prosincu.

Brazilski napadač Vinicius Junior nije iskoristio kazneni udarac tijekom ljetnih priprema protiv Barcelone, a zatim su promašila i ostala dva napadača tijekom prvenstva: Rodrygo protiv Celte i Joselu protiv Osasune.

Uključujući i raspucavanje protiv Cityja, u Ligi prvaka Real je zabio četiri i promašio dva penala, oba Modrić. U prvenstvu je zabio samo Bellingham, a promašili su Joselu dvaput i Rodrygo, u Kupu je pogodio Joselu, a u Superkupu Vinicius.

Ali baš udarcima s bijele točke Real je skinuo s trona moćni Guardiolin stroj...

Idi na 24sata

Komentari 29

  • amardato 19.04.2024.

    Modrić je malo tragičar što se tiče penalaa! Ali isto tako kad najviše treba onda fantastično djelule za pobjedu! Sretno Luka 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  • mpp82727 18.04.2024.

    Modriću je to jedina mana da puca loše penale!

  • Vedranno 18.04.2024.

    Ne sjeća se kako pucati 😝

Komentiraj...
Vidi sve komentare