To je to što me zanima!

Ljutić na postolju! I Popović stigla do plasmana karijere

Fantastičan dan za hrvatsko žensko skijanje! Prvi put u povijesti imamo dvije Hrvatice u Top 5. Zrinka i Leona, kapa do poda
Vidi originalni članak

Najavljivali smo tu mogućnost, a one su to ostvarile. Hrvatsko žensko skijanje prvi put u povijesti ima dvije natjecateljice u Top 5!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njemica Lena Duerr pobjednica je drugog slaloma u Špindleruvu Mlynu s vremenom 1:30.91, Mikaela Shiffrin završila je druga, a treće mjesto je pripalo našoj Zrinki Ljutić (+0.49) koja je prvi put u karijeri završila na postolju u Svjetskom kupu.

Leona Popović, koja je također u cilj ušla kao prva, završila je peta s vremenom 1:31.75. Ispred naših skijašica, koje su obje ostvarile najbolji plasman karijere, ugurala se i Šveđanka Anna Swenn Larsson.

Inače, Zrinka je hrvatskom ženskom skijanju osigurala prvo postolje nakon 16 godina (Ana Jelušić), a ovo je i najveći uspjeh hrvatskog ženskog skijanja nakon 18 godina kad su Janica Kostelić i Nika Fleiss bile 2., odnosno 6. u Lenzerheideu. 

S novom zalihom bodova, Popović je sada 7. u ukupnom poretku slalomašica, dok je Zrinka 10.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • MarijoKovacevic 30.01.2023.

    Bravo i za Ivicu koji je trener. Svaka mu čast da trenira naše curke. Mogao bi uživat sa obitelj. Ali ipak daje našim djevojkama svog vremena i trenira ih. Svaka mu čast. Hvala ti. 😀 Ivice

  • MarijoKovacevic 30.01.2023.

    Ja sam se potajno nadao da će obe bit na postolju. Ali bit će i toga sigurno još

  • Skyfall 2012 29.01.2023.

    Zašto nije bila na tv vijestima da je osvojila?

Komentiraj...
Vidi sve komentare