To je to što me zanima!

Mogući obračun: Tata Ćiro za SP protiv sina Bilića?!

Sine, bolji sam, kaže Ćiro, koji smatra da bi BiH prošlal dalje u okršaju s Hrvatskom. Dvoboj je to o kojem svi pričaju, a koji bi obojica htjeli izbjeći
Vidi originalni članak

On je najbolji stoper na svijetu, govorio je tada, brončanih dana 1998., Ćiro Blažević o Slavenu Biliću. Nije ga, kako on kaže, izdao jer Bilić je i s ozlijeđenim leđima, gotovo ukočen, inzistirao da igra protiv Francuza. Iako je bio svjestan da to može biti kraj karijere.
I sad, 11 godina poslije, već mnogi pričaju o sudbini koja bi Ćiru i Slavena mogla sučeliti u dodatnim kvalifikacijama za SP. Dvoboj u kojemu bi ulog bio velik, poraz bi mogao značiti kraj za obojicu. Za Ćiru, iako se s njim nikad ne zna, kraj nastojanja da napravi novo “svjetsko čudo”, a za Slavena kraj mandata na klupi Hrvatske. Premda, oni koji vjeruju u sudbinu, sjetit će se kraja prošlih kvalifikacija. Bilić pobjeđuje “svoje” Engleze i baca ih s Eura. Ako sudbina opet umoči prste...
- Ma, moguće je, naravno, da igramo protiv Ćire u dodatnim kvalifikacijama. Ali, možda je ipak malo prerano o tome pričati, nama tek odlaze ključne utakmice. Naravno da nam je svima drago zbog šefa i njegovih rezultata - kao da Slaven Bilić izbjegava pričati o susretu s Ćirom i BiH u doigravanju.
- Ako izvučemo Hrvatsku, najbolje je da pobjegnem na Aljasku! Mi trenutačno igramo bolje od Hrvatske, oni ne mogu biti prvi. A i znam da je Bilić svjestan da bi Ukrajina mogla biti opasnost i da mu je put do doigravanja još dugačak - kaže Ćiro.
Njegov je najjači adut Džeko. Njega je želio dovesti Arsene Wenger dok još nije znao koliko će Eduardu, najvećem Bilićevu dragulju, trebati da se oporavi od ozljede.
Pisao je Ćiro predgovor za knjigu o Biliću, jednom čak i rekao da je Slaven već sad bolji od njega, otkrivao kako ga je Bilić na početku mandata zvao za savjete, podržavao u borbi za bolji ugovor s HNS-om. Za one koji vjeruju u sudbinu, oni će se sigurno susresti...

ZA DVOBOJ S BIH POSTOJI 14 POSTO ŠANSI
U doigravanje ulazi osam od devet drugoplasiranih momčadi. I Hrvatska i BiH trenutno su “unutra”, i jedni i drugi su na drugoj poziciji u svojim skupinama. Hrvatska 'kaska' za Englezima, a ispred Ćirine reprezentacije je samo Španjolska. Budu li u ždrijebu, postoji 14 posto šanse da zaigraju međusobno.

ĆIRO I SLAVEN KAO OTAC I SIN

1) Obojica su u nevažnoj utakmici na Euru na teren poslali pričuvnu momčad. Razlika je jedino što je Ćiro izgubio od Portugala, a Bilić dobio Poljsku.
2) Osim cigarete, zaštitni znak obojici je i proslava pobjeda utrčavanjem u teren. Ćiri taj detalj nisu zamjerali, Biliću je i to nakon ispadanja od Turske bilo minus kod dežurnih kritičara.
3) Ćiro je iz reprezentacije potjerao Igora Cvitanovića, a Bilić više ne računa na Anthonyja Šerića. Bilić nije popustio ni trojcu iz Fontane, i to je mogao naučiti od 'tate Ćire'
4) Ćiro je Davora Šukera proglasio najboljim na svijetu, rekao da ga "ne bi mijenjao ni za deset Batistuta". Biliću je danas Luka Modrić dobar kao Kaka, ponajbolji svjetski nogometaš.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • aura74 03.04.2009.

    ko bude bolji pobjedice,bilo o kome da se radi,,,, uvjek bolji pobjedjuju!

  • bosnia_80 03.04.2009.

    @velo ovaj komentar je jedan od objktivniji, ja osobno ne zelim susret sa hrvatskom....jer neko bi morao ispast( a volio bih da obje repke prodju)...a u sudaru sanse su za obje ekipe 50:50! ovi sto kazu, kad se u izborniku Bilicu u repku vrati ovaj, onaj..trebali bi znati da se i Blazevicu akoBogda trebaju vratiti dvojac iz Hoffenheima Ibisivic i Salihovic..Bajramovic se vec vratio, a nije iskljucena opcija da se u septembru vrati i Papac. Srna i Kranjcar nisu ni mrvu bolji od Misimovica i Bajramovica. Najzad, Luka Modric..pa i on je do juce igrao za Dinamo, kao danas Ibricic za Hajduk...ali pitanje je nakon ovog ciklusa kvalifikacija gdje ce Ibro igrati, mozda i u jacem klubu od Totenhema...

  • porec4ever 03.04.2009.

    sta nije bolje da ne pricamo o BiH, nego da se usredotocimo na cilj koji je jasan:prestic ENGLEZE!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare