To je to što me zanima!

Momčad PSG-a slavi naslov i uzima nagrade, a dvije velike zvijezde na koncertu i pokeru!?

Messi i PSG obranili su naslov prvaka Francuske, a većina momčadi idući je dan prisustvovala dodjeli nagrada za najboljeg igrača prvenstva u Parizu. Ne i Messi, koji je otputovao na koncert u omiljenoj mu Barceloni
Vidi originalni članak

Nogometaši Paris Saint-Germaina obranili su naslov prvaka Francuske odigravši 1-1 na gostovanju u Strasbourgu, čime su i matematički postali nedostižni drugoplasiranom Lensu koji će, uz Parižane, predstavljati Ligue 1 u Ligi prvaka sljedeće sezone.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dan nakon važne pobjede Parižana, većina momčadi prisustvovala je ceremoniji podjeli UNFP nagrada u Parizu. Radi se o podjeli priznanja za najboljeg igrača, golmana i trenera francuske lige. 

Kylian Mbappé osvojio je nagradu za najboljeg igrača lige četvrtu uzastopnu godinu i obećao ostati u PSG-u. U užoj konkurenciji za nogometaša godine bio je i njegov suigrač Lionel Messi (36), koji je imao 'pametnijeg' posla. A možda je znao da neće osvojiti nagradu...

Otišao je u Barcelonu kako bi na stadionu Montjuic uživao u koncertu popularnog benda Coldplaya. Messi se trudio ostati u anonimnosti, ali u Barceloni nije strano lice. Puno se priča o njegovom eventualnom povratku u klub, a okupljena masa na olimpijskom stadionu u Barceloni oduševljeno je počela vikati "Meeessi, Meeessi!". 

Inače, ako se Messi vrati u Barcelonu, upravo će na stadionu Montjuic veseliti katalonske navijače. Barcelonin Camp Nou bit će zatvoren sljedeće sezone zbog renovacije stadiona i stoga će španjolski prvak igrati na tom stadionu.

Neymar u Monaku

I dok su Parižani u Strasbourgu potvrdili naslov, jednu od najvećih zvijezda momčadi Neymara (31) novinari Bilda uhvatili su u Monaku baš na vikend kad se tamo održala utrka Formule 1. Brazilac, koji je formalno bio ozlijeđen i zato nije mogao na put, bio je dovoljno spreman da otputuje na Azurnu obalu i zaigra poker u jednom kasinu. Inače, udaljenost od Pariza do Monaka gotovo je dvostruko duža od one između Pariza i Strasbourga.

 

Srušio rekorde

Messi je postigao vodeći gol za PSG  protiv Strasbourga u 59. minuti, a u 79. minuti je izjednačio Kevin Gameiro. Argentinac je ovim golom i naslovom prvaka ušao u povijest nogometa.

ARGENTINAC ZA POVIJEST VIDEO Messi je srušio Ronalda i postao najbolji strijelac 'Liga 5'!

U ligama petice postao je najbolji strijelac ikada. Zabio je ukupno 496 golova. Također, osvojio je svoj 43. trofej u karijeri, čime se izjednačio s Danijem Alvesom kao najtrofejniji nogometaš u povijesti. Messi u svojoj karijeri ima naslov svjetskog prvaka čime je u prednosti nad Brazilcem.

HRANA KOJA STVARA ŠAMPIONE Kada je vidite bude vam muka, a Messi i Ronaldo je obožavaju. Evo što jedu najbolji na svijetu

S druge strane, Cristiano Ronaldo je bez trofeja više od dvije godine. Portugalac je posljednji naslov osvojio 2021. kada je s Juventusom osvojio naslov pobjednika talijanskog kupa. Ronaldo trenutno nastupa za saudijski Al Nassr, a jučer je propustio i posljednju šansu da dođe do novog trofeja.

Al-Nassr je u pretposljednjem, 29. kolu saudijskog prvenstva u gostima remizirao kod Al-Ettifaqa 1-1 i tako matematički ostao bez prilike za naslov.  Al-Ittihad slavio kod Al Feihe 3-0 i pobjegao na nedostižnih +5 uoči zadnjeg kola.

AL-ITTIHAD SLAVI VIDEO Ronaldo i Jeličić ostali bez naslova saudijskog prvaka

Ova sezona možda je dala neoboriv argument u vječnoj raspravi o najboljem nogometašu na svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ugodan 29.05.2023.

    A sto imas slaviti naslov u ligi u kojoj imas budget kao ostalih 19 timova skupa

  • 29.05.2023.

    Boli ih tuki .

Komentiraj...
Vidi sve komentare