To je to što me zanima!

Mora proći Genk i Partizan, uz dobar ždrijeb kroz Litvu i Cipar

Ako ždrijeb bude naklonjen Dinamo će Ligu prvaka tražiti kroz Andoru, Litvu i Cipar. Teži put vodi u Mađarsku, a onda će se morati proći Genk, prvaka Belgije i Partizan
Vidi originalni članak

Nedjelja je za Dinamo bila dan D. U Maksimiru su se gledale dvije utakmice, ni više niti manje već austrijske lige! Red Bull nije smio biti prvak, a do 84. minute sve je za 'modre' izgledalo crno. No, šest minuta prije kraja Salzburg je primio gol za 2-2, samo dvije minute kasnije Sturm je poveo u Wiener Neustadtu i praktički postao prvak, a Dinamo nositelj u ždrijebu Lige prvaka! Put do LP-a bit će im znatno olakšan.

Pogled na moguće protivnike po pretkolima nudi optimizam.

U drugom pretkolu trebalo bi možda izbjeći mađarski Fehervar ili duga putovanja poput onog u Kazahstan. Ipak, tko god da se izvuče problema ne bi trebalo biti, pogotovo ako se dobije prvak Andore ili San Marina. No sredinom sedmog mjeseca zagrebačka momčad nije u punoj formi i to je uvijek mučenje. 

Treće pretkolo već sužava broj mogućih protivnika, a jedan 'bode u oči' i svakako bi bilo dobro da ga dinamovci izbjegnu. Genk je prvak Belgije i to bi bila utakmica koja je 50-50. Ako se kuglice naklone, onda bi mogli izvući irski Shamrock ili još bolje, Ekranas iz Litve. S njima je Dinamo već igrao 2006. godine i lako ih izbacio. 

Četvrto pretkolo će, logično, biti najteže. Najteži protivnik bio bi Partizan koji je kvalitativno na Dinamovoj razini, a ta bi utakmica imala i priču u pozadini pa bi njih bilo dobro izbjeći. Od pet mogućih protivnika, najlakši se čini APOEL iz Cipra, ali ni s njima ne bi bilo lako. Momčad je to koja je pretprošle sezone igrala Ligu prvaka, a dvaput u devet godina i po tome su iskusnija momčad od naše. 

U svakom slučaju, 'modri' imaju idealnu priliku, nikad bolju u zadnjih par godina, a i momčad se čini nikad bolja unazad par godina. Ipak, nikoga se ne smije podcijeniti jer se dovoljno sjetiti kolovoza prošle godine kad ih je izbacio kobni Šerif...

Ždrijeb 1. i 2. pretkola je 20. lipnja, 3. pretkola 15. srpnja, a 4. pretkola 5. kolovoza.

Mogući protivnici

Drugo pretkolo:

Fehervar (Mađarska), Tobol (Kazahstan), Dacia (Moldavija), Pjunik (Armenija), Skonto (Latvija), Bangor City (Wales), HB (Farski otoci), Linfield (S. Irska), Flora (Estonija), Breidablik (Island), Borac (BiH), Mogren ili Budućnost (Crna Gora), Neftči (Azerbajdžan), Skënderbeu Korçë (Albanija), Shkendija (Makedonija), Dudelange (Luksemburg), Valletta (Malta), Santa Coloma (Andora), prvak San Marina

Treće pretkolo:

Genk (Belgija), Malmö (Švedska), Slovan Bratislava (Slovačka), HJK Helsinki (Finska), Maribor (Slovenija), Shamrock Rovers (Irska), Ekranas (Litva)

Četvrto pretkolo:

Partizan (Srbija), Rosenborg (Norveška), Sturm (Austrija), Wisla Krakow (Poljska), APOEL (Cipar)

Najlakši ždrijeb:

2. pretkolo: Prvak Andore

3. pretkolo: Ekranas

4. pretkolo: APOEL

Najteži ždrijeb: 

2. pretkolo: Fehervar ili prvak Crne Gore

3. pretkolo: Genk

4. pretkolo: Partizan

Idi na 24sata

Komentari 70

  • znzokica 26.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • milos grobar 24.05.2011.

    partizan je najjaci i najbolji klub na ovim prostorima.sad smo doveli i volkova iz serifa.on je sam izbacio dinamo prosle godine.voleo bi da se sastane partizan sa dinamom kao u svajcarskoj,ima da dobijete!!!!

  • kozara 24.05.2011.

    dinamo i partizan isti rang. jeste smijesni. kad je dinamo zadnji put igrao ligu sampiona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare