Obavijesti

Sport

Komentari 70

Mora proći Genk i Partizan, uz dobar ždrijeb kroz Litvu i Cipar

Mora proći Genk i Partizan, uz dobar ždrijeb kroz Litvu i Cipar
1

Ako ždrijeb bude naklonjen Dinamo će Ligu prvaka tražiti kroz Andoru, Litvu i Cipar. Teži put vodi u Mađarsku, a onda će se morati proći Genk, prvaka Belgije i Partizan

VIDEO

Nedjelja je za Dinamo bila dan D. U Maksimiru su se gledale dvije utakmice, ni više niti manje već austrijske lige! Red Bull nije smio biti prvak, a do 84. minute sve je za 'modre' izgledalo crno. No, šest minuta prije kraja Salzburg je primio gol za 2-2, samo dvije minute kasnije Sturm je poveo u Wiener Neustadtu i praktički postao prvak, a Dinamo nositelj u ždrijebu Lige prvaka! Put do LP-a bit će im znatno olakšan.

Pogled na moguće protivnike po pretkolima nudi optimizam.

U drugom pretkolu trebalo bi možda izbjeći mađarski Fehervar ili duga putovanja poput onog u Kazahstan. Ipak, tko god da se izvuče problema ne bi trebalo biti, pogotovo ako se dobije prvak Andore ili San Marina. No sredinom sedmog mjeseca zagrebačka momčad nije u punoj formi i to je uvijek mučenje. 

Treće pretkolo već sužava broj mogućih protivnika, a jedan 'bode u oči' i svakako bi bilo dobro da ga dinamovci izbjegnu. Genk je prvak Belgije i to bi bila utakmica koja je 50-50. Ako se kuglice naklone, onda bi mogli izvući irski Shamrock ili još bolje, Ekranas iz Litve. S njima je Dinamo već igrao 2006. godine i lako ih izbacio. 

Četvrto pretkolo će, logično, biti najteže. Najteži protivnik bio bi Partizan koji je kvalitativno na Dinamovoj razini, a ta bi utakmica imala i priču u pozadini pa bi njih bilo dobro izbjeći. Od pet mogućih protivnika, najlakši se čini APOEL iz Cipra, ali ni s njima ne bi bilo lako. Momčad je to koja je pretprošle sezone igrala Ligu prvaka, a dvaput u devet godina i po tome su iskusnija momčad od naše. 

U svakom slučaju, 'modri' imaju idealnu priliku, nikad bolju u zadnjih par godina, a i momčad se čini nikad bolja unazad par godina. Ipak, nikoga se ne smije podcijeniti jer se dovoljno sjetiti kolovoza prošle godine kad ih je izbacio kobni Šerif...

Ždrijeb 1. i 2. pretkola je 20. lipnja, 3. pretkola 15. srpnja, a 4. pretkola 5. kolovoza.

Mogući protivnici

Drugo pretkolo:

Fehervar (Mađarska), Tobol (Kazahstan), Dacia (Moldavija), Pjunik (Armenija), Skonto (Latvija), Bangor City (Wales), HB (Farski otoci), Linfield (S. Irska), Flora (Estonija), Breidablik (Island), Borac (BiH), Mogren ili Budućnost (Crna Gora), Neftči (Azerbajdžan), Skënderbeu Korçë (Albanija), Shkendija (Makedonija), Dudelange (Luksemburg), Valletta (Malta), Santa Coloma (Andora), prvak San Marina

Treće pretkolo:

Genk (Belgija), Malmö (Švedska), Slovan Bratislava (Slovačka), HJK Helsinki (Finska), Maribor (Slovenija), Shamrock Rovers (Irska), Ekranas (Litva)

Četvrto pretkolo:

Partizan (Srbija), Rosenborg (Norveška), Sturm (Austrija), Wisla Krakow (Poljska), APOEL (Cipar)

Najlakši ždrijeb:

2. pretkolo: Prvak Andore

3. pretkolo: Ekranas

4. pretkolo: APOEL

Najteži ždrijeb: 

2. pretkolo: Fehervar ili prvak Crne Gore

3. pretkolo: Genk

4. pretkolo: Partizan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome