To je to što me zanima!

Mornarovih Top 11: Naj suigrači bili su mi Hrvati

Ivica Mornar (36) u bogatoj karijeri igrao je u četiri od pet liga 'petice'. 
Nije igrao samo u Serie A iako je imao vrlo ozbiljnih ponuda i iz talijanske lige...
Vidi originalni članak

Mučila me zadnja loža i trebala mi je pauza. Zvalo me nekoliko klubova iz Italije, ali bio sam prezasićen, molio sam Boga da mi nitko ne ponudi ugovor koji ne bih mogao odbiti. Jednostavno sam osjetio da je došao kraj, kaže Mornar. Osim za Hajduk i reprezentaciju, igrao je za Eintracht, Sevillu, Ourense, Standard Liege, Anderlecht, Portsmouth i Rennes, dijelio je svlačionicu s vrhunskim igračima. Danas je u igračkoj mirovini, posvetio se humanitarnom radu, već osam godina u Splitu organizira humanitarni turnir Memorijal Dino Petrinović, koji je prikupio milijunske iznose donacija za djecu s problemima u razvoju. Nedavno je bio pred imenovanjem za sportskog direktora Hajduka, no nakon nekoliko dana razgovora jednostavno je odsustao:
- Neke se stvari nisu poklopile, ali nikad ne reci nikad, tko zna što nosi sutra.
MORNAROVIH IDEALNIH 11
GOLMAN - VEDRAN RUNJE - Zajedno smo odrasli u Hajduku i od tada je najbolji golman u svakom klubu u kome je branio. Drago mi je da je dobio prigodu stati na gol reprezentacije.
DESNI BEK - GLEN JOHNSON - Zajedno smo igrali u Portsmouthu. Brz, zna sve s loptom, vrhunski dribler, neviđen igrač. Da nije, ne bi igrao za klubove poput West Hama, Chelseaja i Liverpoola.
DESNI SOPER - BORIS ŽIVKOVIĆ - O njemu govori njegova karijera, finale Lige prvaka u dresu Bayera, bio je kapetan reprezentacije...
Pouzdan i neprijelazan, osobito u paru s Igorom Štimcem.LIJEVI STOPER - IGOR ŠTIMAC - Bio mi je kapetan u Hajduku i reprezentaciji. Jedan od glavnih oslonaca, odgovoran, pouzdan i uz to karakteran igrač čiju su riječ slušali, i suigrači, i protivnici, i suci.
LIJEVI BEK - ROBERT JARNI - Što reći o igraču za koga i Hajduk i reprezentacija još neuspješno traže zamjenu?! Profesionalac od glave do pete, neviđeno brz. Brži i od ove nove lopte, od Jabulanija.
ZADNJI VEZNI - ROBERT PROSINEČKI - Svaki put sam se iznova divio njegovim majstorijama. Bio je najbolji igrač Europe dok je htio igrati, on je čarobnjak s loptom. Rođeni smo na isti dan, 12. siječnja.
PREDNJI VEZNI - YOANN GOURCUFF - Bio je klinac kad je pred kraj moje karijere u Reenesu ulazio u igru. Već tad se vidjelo da će biti velik igrač jer mu ni tad nitko nije mogao uzeti loptu.
DESNO KRILO - PATRIK BERGER - Upoznali smo se kao kadeti, kad smo izgubili od Češke, a sreli smo se pred kraj karijere u Portsmouthu. On je prototip modernog igrača, što je dokazao igrama u Borusiji, Liverpoolu...
LIJEVO KRILO - JAY JAY OKOCHA - Ono što je on mogao s loptom nisam više nikad vidio u karijeri. Tijelom bi fintirao lijevo, desno, protivnici bi padali oko njega, a lopta je išla ravno. To nikada poslije nisam vidio.
NAPADAČ - MILAN RAPAJIĆ - Odrastali smo u omladinskoj školi, sve mušice mladih igrača preboljeli smo skupa. Miki je imao nešto ‘maradonsko’ u sebi, samo on je mogao uzeti loptu, proći sve i dati gol.
NAPADAČ - DADO PRŠO - Zajedno smo igrali u omladinskom pogonu Hajduka i spletom okolnosti tek je poslije potvrdio ono što sam vidio već onda. Dado je zasluženo slavljen kao velik igrač.

PRIČUVE: Koepke, Zetterberg, Campbell, Bebeto, D'Alessandro, Bokšić

Idi na 24sata

Komentari 14

  • amsterdam 28.06.2010.

    on je sto posto drogiran.rapajic ima nesto maradonskog u sebi??? njemu nije dobro, malo je polupo loncice

  • superdejan 28.06.2010.

    hehehehheheheheheh..splitski lobi

  • amsterdam 28.06.2010.

    polupo loncice

Komentiraj...
Vidi sve komentare