To je to što me zanima!

Mourinho danas slavi jubilej: Na klupi Reala već 1000 dana

Kontroverzni portugalski trener Jose Mourinho danas slavi jubilarni 1000. dan kao trener madridskog Reala. Pritom je osvojio tri trofeja, a i sada je u igri za još koji
Vidi originalni članak

Ukupno je Mourinho s Realom u 158 vođenih utakmica ostvario 71% pobjeda, a osvojio je Primeru, Kup kralja i Španjolski superkup.

U prvoj sezoni na klupi "kraljevskog kluba" Mourinho je osvojio Kup kralja, naslov koji je klubu izmicao prethodnih 17 godina. U drugoj je sezoni donio Realu 32. naslov španjolskog prvaka i prekinuo dominaciju Barcelone, uz 2-1 pobjedu na Camp Nou, a u trećoj je sezoni zasad osvojio Španjolski superkup, također pobjedom nad Barcelonom.

Prvenstvo je ove sezone praktički za Real izgubljeno (16 bodova minusa nakon 24 kola, op.a.) , tako da su "rojiblancosi" usredotočeni na Kup kralja i Ligu prvaka. U prvom im natjecanju na putu u polufinalu stoji Barcelona (prva utakmica u Madridu 1-1), a u drugom u osmini finala Manchester United (prva utakmica u Madridu 1-1). Uzvratna utakmica protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu, igra se, zanimljivo, na 111. godišnjicu Real Madrida.

- U klubu sam tri godine, ali osjećam kao da sam već trideset godina - komentira Mourinho.

"Bez obzira što se dogodi Mourinhov period u klubu pamtit će se dugo vremena", zaključuje novinar Marce Hugo Cerezo.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Nisam Taj 23.02.2013.

    Kakav trener takav i klub,to zaista sve govori...

  • mamiću odlazi 23.02.2013.

    kakav će to čangrizav i zajedljiv starac biti mou sa 70 jedva čekam kad će taj šou početi bit će gori od pelea

  • rođo101 23.02.2013.

    ja mislio ko zna kakav sad još jubilej slavi,kad ono 1000 dana,pa bolje bi bilo da su to pretvorili u sate bila bi veća cifra recimo iznosilo bi 24000h,a šta mislite tek u minutama ili sekundama,pa to su već milijunske cifre,to mi u bosni nismo ni učili u školi do te cifre računat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare