To je to što me zanima!

Mourinho: Superkup je bitan, ali nije najbitniji naslov sezone

Uoči prvog susreta Reala i Barcelone danas u Superkupu, Mourinho je već 'otvorio pipu' i krenuo sa tipičnim izjavama. Osvrnuo se na novu sezonu, ali i na Uefa-u
Vidi originalni članak

Mourinho je ponovno počeo zabavljati medije svojim izjavama. Čini se kako nikakve kazne ne mogu ušutkati pričljivog trenera.

- Ja da budem tiši i primireniji? Ma neće mene nitko ušutkavati. Prošla me sezona naučila da se ne može govoriti istina, ali to ne znači da ću sada zašutjeti - obznanio je odmah na početku presice novinarima Mourinho. No ubrzo se vratio glavnoj temi razgovora, susretu s Barcelonom.

- Superkup je najvažniji 'ljetni' naslov, ali manje je važan od ostalih tokom sezone - rekao je uoči prvo ovosezonskog 'okršaja' njegovog Reala i katalonske momčadi.

- Kada sam trenirao Inter izgubio sam u Superkupu, ali nakon toga smo osvojili trostruki naslov - prisjetio se svog iskustva na klupi 'nerazzura' Mourinho. 

- Superkup je utakmica za sebe. Nije mjerilo ostatka sezone. U Interu sam ga gubio i osvajao. Godinu u kojoj smo dobili superkup, stigli smo samo do naslova prvaka Italije. Nismo osvojili na Kup ni Ligu prvaka - ispričao je Mourinho koji ipak ne priželjkuje da se prošlost ponovi. Iako se čini da ne mari previše za prvi susret s vječnim rivalima Mourinho ipak ne želi tek tako prepustiti Superkup Kataloncima.

- Vjerujem da ćemo i mi i Barcelona jednako ući u susret. Ne znam točno koliku važnost oni pridaju kupu, ali sigurno ćemo se jednako boriti za taj naslov - nastavio je Mourinho.

- Ipak, ne želim previše pričati o Barceloni. Red je da govorim o svojoj momčadi. Mi smo odradili 26 treninga i 7 prijateljskih utakmica. Pripremili smo se za cijelu sezonu, ne samo za Superkup - najavio je uočio večerašnje utakmice. Mourinho je očito gladan naslova i ove sezone ne želi ostaviti ni 'mrvice' katalonskoj momčadi, no za sada ne želi još razmišljati o tome. Superkup je prva stepenica, a za dalje, tvrdi Mourinho, razmišljat će kada za to dođe vrijeme.

- O Ligi prvaka neću govoriti dok se ne kvalificiram. Osvojio sam nekoliko naslova u svojoj karijeri, ali kada se 'borite' i s Uefa-om nije laka. Smanjili su mi kaznu, s četiri na tri kola, to je istina, ali mogli su je smanjiti i više. Za njih bi bilo komplicirano da su to i učinili, ali za mene je iovako to velika pobjeda - komentirao je svoju kaznu Portugalac.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • mal73 14.08.2011.

    daj ajde pola vas koji navijaju za barcu niste ni culi za nju dok messi nije poceo igrat,sad odjedanput messi messi daj ajde molim vas...samo se vi hvalite s time sta je bilo lani ako cete gledat proslost pogledajte koliko toga je osvojio real a koliko barca pa kazite nes..barca je smece od kluba i vj ce i danas bit formacija 4-3-3-3(suci za one maloumne =) )

  • Illuminator 14.08.2011.

    Zamislite da je Real osvojio sve ono sto je Barca 2010/11 i da su natakarili Barcu 5-0. Gdje bi ovim realovcima (djecurliji sa Kikijevom frizkom) bio kraj. Ako Real osvoji ovaj kup (po meni su sanse vece na strani Reala) sljedecih godinu dana ce visit na 24 sata non stop i baljezgat HALA MADRID. To ce im bit kao da su osvojili sve moguce trofeje sezone. Nekako mi vas je i zao. Cak mi dodje da veceras i u revansu navijam za Real :). Uzivajte veceras...nadam se dobroj utakmici.

  • Notorious Nike 14.08.2011.

    badava tu barca i real kad ce ove sezone europom vladat neki drugi klub sto posto, mozda chelsea, mozda opet united, mozda neko treci, mozda jos ove sezone al onda ce era barce zavrsit i neko drugi ce doc, tak to ide, nemoze uvijek jedna momcad bit prva i pobjeditvat, nikako ups osim dinama koji je prvak hrvatske vec 6 put zaredom i sad ce bit 7 :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare