To je to što me zanima!

Može li Hajduk konačno osvojiti Dinamovu utvrdu?

Više od pet godina je prošlo otkako je Hajduk zadnji put pobijedio “modre” u Zagrebu. Dinamo je svoj stadion pretvorio u “Fort Maksimir”
Vidi originalni članak

Minuta je bila 41. Slobodan udarac za Hajduk. Miki Rapaić odapeo je i koji trenutak kasnije već je sprintao prema Torcidi s rukama visoko podignutim u zrak. Bilo je to 13. travnja 2003.
I odonda - više ništa. Pet godina Maksimir je za “bijele” neosvojiva tvrđava. Od tog Rapaićeva gola u Zagreb su dolazili na streljanu, primili čak 18 komada, zabili dva. Jedan jedini put uspjeli su odigrati neriješeno. Dinamo je svoj stadion pretvorio u “Fort Maksimir”. Kamo sreće da je tako i u Europi...
A pedantni profesor Branko Ivanković izračunao je kako bi Dinamo, računajući ovu i zadnje tri sezone, još malo pa ostavio Hajduk za nevjerojatnih stotinu bodova.
- Čuo sam da se iz Splita nešto prijete. A, čujte, dečki se moraju nečim hrabriti. Realno, Hajduk u ovom trenutku nije momčad koja nam može parirati - rekao je Boško Balaban i dodao:
- Protiv Sparte smo ja i Mandžukić često ostajali odsječeni, između 4-5 njihovih igrača. Nadam se da Hajduk neće igrati kao Česi.
U posljednje vrijeme suradnja Balabana i Mandžukića baš i ne štima, Ivankovićevi napadači često “ ne vide” jedan drugog.
- Nema tu sebičnosti, nego se dolje na terenu sve odvija toliko brzo da ako ne daš loptu na vrijeme - već je gotovo. Zadnjih nekoliko situacija nismo vidjeli jedan drugog - tvrdi Balaban.

"MODRI JOKER": Ibanez je spreman i vrlo opasan
Iako je dobio udarac protiv Sparte, Luis Ibanez bit će spreman za derbi i gotovo sigurno će igrati. Brzonogi Argentinac je jedan od najopasnijih Dinamovih igrača u ovom trenutku.
"BILI" JOKER: Tičinovića ne poznaju dovoljno
Mario Tičinović je bio “na ledu”, Vučević ga je odmarao i potajno čuvao za derbi. Talentirani Tić bi za Vučevića mogao biti dobar adut jer njega “modri” dovoljno ne poznaju.

DETALJI KOJI BI MOGLI ODLUČITI:
DINAMO:
Obrana ne smije dopustiti da im Hajdukovi napadači naprave previše šansi, Dino Drpić i Igor Bišćan moraju biti na visokom nivou.
Morales i Sammir napokon bi trebali odigrati pravu utakmicu za Dinamo, dosad su imali samo prekratke i prerijetke bljeskove.
Mandžukić i Balaban moraju biti puno bolji nego protiv Sparte. Ove sezone u "paru" još nisu odigrali nijednu dobru utakmicu. Vrijeme je.
HAJDUK:
Nikoli Kaliniću Drpić i Bišćan neće dati puno prostora, a on mora i poluprigodu pretvoriti u gol, kao što je nekad radio Zlatko Vujović.Senijad Ibričić mora odigrati najbolju utakmicu u Hajduku. Solo prodori i asistencije moraju biti na nivou Kranjčarovih.
Daniel Subašić mora ponoviti Pletikosu iz proljeća 1999. kad je ušao umjesto Gabrića i spasio "bijele".

Idi na 24sata

Komentari 20

  • COLE_VU 21.09.2008.

    ma može im lizat kesu!!!!!!!!ma tovari nemaju šanse!!!!!!!!!!danas 3:0 za nas manžukić,tadić,badelj!!!!!!!!!!!!!DINAMO ZAGREB LIVE$ 4EVER

  • torcida_4ever 21.09.2008.

    slazem se s 19Armada87!! maminjo uvijek potplacuje suce u hrvatskoj zato dinamo i jest prvi..ali strane suce je tesko podplatit pa zato dinamo u europi pokazuje svoje pravo lice..u europi pokazuju da su gori i od hajduka,i od rijeke,i od slavena,i od sibenika itd.

  • Knight Cross 21.09.2008.

    nebih reko! svašta ovi pišu tu!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare