To je to što me zanima!

Može li lošije od ovog? Celje razbilo Zagreb usred Arene

Celje je drugi put zaredom pobijedilo u Areni i to s osam razlike (22-30). Zagreb će nakon ovog poraza, u kojem je u 13. minuti ostao i bez Mandića teško vidjeti osminu finala Lige prvaka
Vidi originalni članak

Prošla je tek trećina Lige prvaka, odigrao je Zagreb pet utakmica od 14, a prolazak skupine sada je poput scenarija najboljih SF filmova Jamesa Camerona. Zapravo, ne da Zagreb neće nakon drugog domaćeg poraza od Celja u Areni zaredom, svog velikog rivala iz prošlosti i sadašnjosti te izravnog konkurenta za šesto mjesto, proći skupinu, već je kandidat broj jedan za najgori klub cijele sezone Lige prvaka. Eto, na to je spao Zagreb.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagreb predstavio Vorija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako su lani dvije pobjede i pet bodova bile ispod svake kritike, ove će jedna pobjeda i dva boda biti premija. Jer, nakon Celja, u Arenu će iz te kategorije, očito i takve preteške za Zagreb, doći još samo Motor. A kako izgledaju i igraju zagrebaši, ni protiv Ukrajinaca neće biti favoriti. Da ne govorimo o utakmicama u gostima. A sljedeća je u Nantesu.

POVRATAK LEGENDE Červar: Pa po čemu je kultura četiri puta uspješnija od sporta?

Celje, koje je u prva četiri kola imalo iste protivnike kao i Zagreb i čak za jedan gol lošiju gol-razliku (da, nadmašili su i Zagrebove poraze), usred Arene pobijedilo je 30-22. Ne, na mišiće, ne sretno i spretno, što bi se još moglo prožvakati, nego s osam razlike. Kao da je igralo protiv kluba iz donjeg doma slovenske lige. Može li Zagreb lošije od ovoga.? Teško...

Ispala je sreća u nesreći da ni tih 200 navijača, koji su mogli u Arenu, nisu došli makar 70-ak Bijelih lavova zaslužuje pljesak za podršku koja nije pomogla nikako. A treba se nakon ovoga opet vratiti u dvoranu jer Zagreb ne da piše pozivnice navijačima, nego ispričnice.

Vlado Šola nije uspio trgnuti ekipu nakon Igora Vorija, napretka nema ni u tragovima makar je prvi put ove sezone od početka u vanjskoj liniji sastavio trojku Vlah, Klarica i Hrstić. No, obrana je bila ta koja je napravila razliku u prvih deset minuta, Zagrebovih najboljih ove sezone premda konkurencija nije velika. Jandrić je dobro otvorio s dvije obrane, Stojnić i Hrstić zatvorili su crtu i Horžena na njoj, ostali skoro sve drugo, osim krila gdje je Kodrinu dvaput pobjegla lopta.

Šarac je u sedmoj minuti zabio prvi gol Slovenaca, kod kojih Grošelj nije napravio ništa, pa je Ocvirk već u devetoj minuti digao Mlakara koji je u pet minuta napravio više (dva iznuđena sedmerca i asistencija) nego za to malo vremena što je bio u Zagrebu. Naravno da hoće.

Celje je s Mlakarom ubrzalo i loptu i napad, Zagreb u svom potpuno stao i vratio se sporosti i bezidejnosti koja je sada već standardizirana. Šarac i Poteko u sredini su zbrojili dva i dva i kako zatvarati, a Zagrebova krila su tradicionalno samo čekala i ne dočekala loptu. Vlah je previše tražio crtu na kojoj Šipić nije mogao do lopte, a s obzirom da je Zagreb probao sedam na šest, platio je s dva gola u praznu mrežu u pola minute.

Celje je dobilo krila i drugih deset minuta dobilo s 9-2 za 11-7 u 20. minuti. Na sve se još malo ranije ozlijedio Mandić koji se više nije vratio pa ni to malo agresivnosti u obrani više nije bilo. Pa onda Ašaninove dvije obrane odu točno u ruke Slovenaca za popravni. Barem je Burić nakon Šipića i Stojnića konačno dobio na crti loptu u ruke, malo su i krila svog posla pa je Zagreb u zanosu završnice prvog poluvremena popravio dojam (14-15). 

I odmah ga pokvario za četiri minute u drugom jer su Slovenci odletjeli na 19-14. I tu više nisu stali makar je Šola probao s Vuglačem, no prekasno. Ravnić je loše procijenio kada i gdje napraviti prekršaj za isključenje kakvih nije bilo, a trebalo je barem pokušati kada se već ne može drugačije, Ivić se razbranio i u 45. minuti samo su najhrabriji mogli pogledati na semafor (16-25). I nakon 60...

Liga prvaka, skupina B, 5. kolo:

PPD Zagreb - Celje 22-30 (14-16)

PPD Zagreb: Jandrić (7 obrana), Ašanin (3 obrane); Šipić, Mandić 2, Božić Pavletić 2, Klarica 2, Burić 1, Vuglač 1, Obradović 1, Stojnić 1, Božović, Laljek 2, Matanović 1, Ravnić 1, Hrstić 3, Vlah 5

Celje: Ivić (13 obrana), Vujović; Cvetko, Mazej 1, Razgor 1, Marguč 7, Šarac 3, Grošelj, Poteko, Kodrin 7, Horžen 3, Grebenc, Mlakar 1, Leban 6, Novak 1, Načinović

Sedmerci: PPD Zagreb 3/3, Celje 2/3

Isključenja: PPD Zagreb 6 minuta, Celje 6 minuta
 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ćiribu_ćiriba 22.10.2020.

    PPD Zagreb me sve više podsjeća na Cibonu :(((

  • zvrka1977 22.10.2020.

    Fićo je jedina svjetla točka jučerašnje utakmice

  • marko0706 22.10.2020.

    Kakva sramota za Zagreb..cjeli zivot pratim i igram rukomet,ovako lose nisu nikad izgledali,Gobac i ekipa svaka vam čast,sve ste uništili!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare