Obavijesti

Sport

Komentari 17

Červar: Pa po čemu je kultura četiri puta uspješnija od sporta?

Červar: Pa po čemu je kultura četiri puta uspješnija od sporta?
2

Mi vjerojatno ni sami ne tražimo dovoljno za sport, ne tražimo povećanje broja sati tjelesnog odgoja, a i tu se djeci razvija mozak. Nemam ništa protiv kulture, ali zašto je omjer ulaganja jedan naprema četiri?

VIDEO

Lino Červar (70) vratio se u PPD Zagreb, hrvatski rukometni izbornik preuzeo je funkciju savjetnika za sportska pitanja. Zagrebaši bi njegovim povratkom u klub trebali dobiti veliko pojačanje u stručnom pogledu, a Červar će se osim seniora, baviti i pitanjima mlađih kategorija.  

Pokretanje videa...

02:47

- Korona virus je najviše pogodio dvoranske sportove, rukomet i košarku. I nama je sada najvažniji zadatak održati klubove. Zagreb je perjanica hrvatskog rukometa, lani je to bio jedini klub koji je na državnom prvenstvu imao sve kategorije. Mi što prije u rukometu moramo oživjeti Metković, Split, Osijek, Rijeku..., imati više klubova poput Zagreba ili Nexea - rekao je Lino Červar, pa dodao:

- Nedavno sam napisao 23 razloga zbog kojih treba ulagati, ali i država davati novce u sport. To nisu samo pretilost i vježbanje, ali mi vjerojatno ni sami ne tražimo dovoljno. Ne tražimo povećanje broja sati na tjelesnom odgoju, a kroz to se također razvija mozak. Pa bez razvoja sporta nastaje kriza nacije. Mi u rukometu ne tražimo da igrač nešto uči napamet, već da on to razumije. 

Hrvatskog izbornika jako smetaju premala ulaganja u sport...

- Evo, recite mi, zašto je odnos ulaganja u sport i kulturu 1:4? Stvarno nemam ništa protiv kulture, dapače. Ali, zašto je to jedan naprema četiri? Sport je važan u odgoju djece, pa treneri su praktički njima drugi roditelji. Mi smo prema ulaganju u kulturu u vrhu Europske unije s Mađarskom, a po pitanju sporta na samom začelju! Ne znam i ne razumijem čemu takva razlika, sport je dio obrazovanja i kulture. Volio bih kada bi mi to netko pojasnio, naše društvo je netolerantno, ali sport spaja. Neka mi netko objasni zašto je netko, u ovom slučaju kultura, četiri puta bolja od sporta?

PPD Zagreb najavio utakmicu 5. kola EHF Lige prvaka protiv Celj - Pivovarne Laško

A čime će se Červar najviše baviti na novoj, savjetničkoj funkciji?

- Dugo sam bio u ovdje, svjestan sam da bez dobrog PPD Zagreba, neće biti niti dobre reprezentacije. Ne želim nikoga rušiti, već prenositi znanje i iskustvo na trenere, organizirati radi mlađih skupina. I da napravimo neki svoj hrvatski model. Mi moramo ulagati u igrače i trenere, ne smije nam biti cilj pod svaku cijenu parirati nekom s godišnjim budžetom od 20 milijuna eura - završio je Červar.

Zagrebaši ove sezone ne igraju u skladu s očekivanjima, poslije četiri kola Lige prvaka na svom kontu nemaju niti jedan bod, a u srijedu dočekuju (20.45) Celje.

- Nije bilo puno vremena, ali naziru se konture onoga što želimo. Celje se kod nas jako podcjenjuje s čime se nikako ne slažem. Da, nemaju skup kadar, ali igraju jako tečno u napadu, uigrani su kao kolektiv. Lopta im ide dobro, Leban i Šarac kvalitetno surađuju s pivotom. Stanje u momčadi? Na gol se vraća Ašanin, a vidjet ćemo još kakvo je stanje s ozljedom Vuglača - dodao je trener PPD Zagreba Vlado Šola

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani