To je to što me zanima!

Neuništivi Nizozemci vratili se i treći put za četvrtfinale SP-a

U dramatičnoj završnici osmine finala između Nizozemske i Meksika "Oranje" su prošle među osam zahvaljujući dvama golovima u posljednjih sedam minuta...
Vidi originalni članak

Meksikanci su bili koračić do raja u Fortalezi, vodili su protiv Nizozemske dobrih 40-ak minuta i držali kontrolu nad "Oranjem", ali onda je dvojac nizozemskih veznjaka odlučio praktično sam riješiti utakmicu.

Drama u završnici

Semafor je pokazivao 88. minutu kada je ubacivanje iz kuta glavom skrenuo rezervist Klaas-Jan Huntelaar za Wesleyja Sneijdera koji volejem para mrežu dotad sjajnog Guillerma Ochoe i, činilo se, vodi utakmicu u produžetke.

No vremena je bilo dovoljno za drugi gol "Oranja" prije novih 30 minuta. Arjen Robben sjurio se po desnom boku u karakterističnom prodoru gdje ga na golaut-liniji ruši Rafa Márquez što je, po sucu Pedru Proençi bilo dovoljno za penal. 

Lopte se prihvatio Huntelaar i zabio za veliki preokret iz prvog penala za "Oranje" nakon 24 godine na Mundijalima. Ponovno su Van Gaalovi momci pokazali neuništiv karakter okrenuvši i treću utakmicu na ovom SP-u iz gubitničke u dobitnu poziciju.

Meksička dominacija

Da je utakmica završila u 88. minuti, pričali bismo o čistoj i zasluženoj pobjedi Meksika koji je veći dio toga vremena dominirao terenom. "El Tri" se bazirao na brzu igru protunapada i šuteve iz daljine koji su uzrokovali velike glavobolje Cillessenu.

Iz jednog takvog Meksiko je poveo u trećoj minuti drugog poluvremena. Loptu je sjajno prihvatio Giovani dos Santos, riješio se dvojice igrača narančastih i pogodio lijevi donji kut nizozemskog gola.

Otad je "Oranje" krenulo u brzinu više, Ochoa je nekoliko puta spašavao iz teških situacija - što sretnom, što spretno, sve dok nije došlo nizozemsko vrijeme.

Nizozemska će u četvrtfinalu 5. srpnja u Salvadoru igrati protiv boljeg iz večernje utakmice između Kostarike i Grčke.

SP u Brazilu, osmina finala

  • Nizozemska - Meksiko 2-1 (Sneijder 88' / Huntelaar 90+4' / Dos Santos 48')
Idi na 24sata

Komentari 424

  • sesvete33 30.06.2014.

    Da,vratili se,a kad ono uopće nije bio penal za njih.Sam je to rekao i Beusan.Lako je tako proći kad imaš suce uz sebe.

  • googolj1809 30.06.2014.

    Žao mi je Meksika,dobro su igrali,šteta.

  • 30.06.2014.

    Ochoa i ima najviše dobrih odbrana, ali ne zato što dobro brani, nego baš zbog toga što ga svi gađaju..... :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare