To je to što me zanima!

Muguruza izbacila Radwańsku, Serena lagano preko Šarapove

Finalistice Wimbledona su Španjolka Garbiñe Muguruza, koja je pobijedila Poljakinju Agnieszku Radwańsku, te Serena Williams, koja je izbacila Šarapovu
Vidi originalni članak

Iskustvo protiv mladosti susrest će se u ženskom finalu Wimbledona. Serena Williams (33) svladala je Mariju Šarapovu, a Garbiñe Muguruza (21) iznenadila Agnieszku Radwańsku na središnjem terenu All England Cluba.

Španjolka Muguruza prošle je godine ispala u prvom kolu londonskog Grand Slama, a ove je otišla sve do finala. Na startu polufinala oduzela je servis 13. nositeljici i potvrdila osvajanje prvog seta još jednim breakom za 6-2. Imala je Muguruza vodstvo 2-0 i 3-1 u drugom setu, ali je onda potonula.

Poljakinja je zaredala s tri oduzeta servisa protivnici i šest osvojenih gemova. Osvojila je Radwańska set 6-3 i činilo se kako Španjolki nema spasa. Ali pronašla je snagu, zaigrala bolje i odgovorila dvama breakovima za pobjedu 6-3 u trećem setu i prvo finale na Grand Slamu.

Ako je Novak Đoković crna mačka Marinu Čiliću, što tek reći za Serenu Williams i Mariju Šarapovu? Amerikanka je, naime, svladala Ruskinju 17. put u nizu i 18. ukupno za osmo finale Wimbledona.

Prva nositeljica autoritativno je otvorila meč protiv četvrte, povela je 2-0 uz break, potom još jednom oduzela servis pobjednici All England Cluba iz 2004. za brzih 6-2. Šarapova se držala u drugom setu do 2-2, a onda je Amerikanka napravila break i promarširala do meča za šestu titulu u Wimbledonu. Svega sat i 20 minuta Sereni je bilo dovoljno za prolazak u subotnje finale.

Wimbledon (Ž), polufinale:

  • Garbiñe Muguruza (Španjolska, 20) - Agnieszka Radwańska (Poljska, 13) 6-2, 3-6, 6-3
  • Serena Williams (SAD, 1) - Marija Šarapova (Rusija, 4) 6-2, 6-4
Idi na 24sata

Komentari 26

  • PokojniMamich 10.07.2015.

    Zašto ovo ima na nogama? Opčenito večina tenisača voli nagužvati čarape, to mi nikad nije bilo jasno zašto? Zapravo jedini koji normalno nosi čarape je Đoković, možda je zato br. 1.

  • basicka 09.07.2015.

    pa ima i onih koji žive van Hrvatske ,nisu hajdukovi samo u Split u ...nego Šta ti radiš na portalu gdje se piše o hajduku !?

  • basicka 09.07.2015.

    ha hahaha. ......jesi vidija,odjednom tuga u redovima mamicevaca. ...nestali sa portala

Komentiraj...
Vidi sve komentare