To je to što me zanima!

Muke po Repeši: Mentalno moramo biti puno čvršći

Iako su osvojili turnir u Bambergu, hrvatski košarkaši nisu još ni blizu optimalnom izdanju potrebnom za Europsko prvenstvo u Poljskoj
Vidi originalni članak

Bolje je nego prije, vide se pomaci u svim segmentima, priznao je Jasmin Repeša nakon što je reprezentacija pobjedama nad Poljskom i Njemačkom osvojila pripremni turnir u Bambergu. No puno toga još treba i popraviti.
- Brži protok lopte, bolji skok u napadu, kontrola ritma... Na tome još treba raditi - dodao je.
Protiv Njemačke je Hrvatska sve riješila prije zadnje četvrtine, ali u njoj je zabila samo devet poena.
- Rekao sam igračima u svlačionici da moraju pokazati puno veću mentalnu čvrstoću. Suci su Nijemcima puštali prljavu igru, a moramo se naučiti i tome prilagoditi jer nikad ne znaš kakav će biti sudački kriterij. Također, treba nam veća taktička disciplina. Ponekad prečesto, umjesto da agresivno idemo na koš, šutiramo iz daljine, a to pomaže protivničkim obranama - izreferirao je Repeša što ga ljuti.
Mnogi se pak ljute na njega jer ne daje dovoljno prilika Anti Tomiću, našem najmlađem reprezentativcu i najvećem talentu.
- Trudi se i trenira dobro. Ovo je za njega veliko iskustvo. Mogao sam mu dati više prilika, ali dobit će ih u Turskoj - kaže Jasko.
Centar Zagreba još se nada da će biti među putnicima za Poljsku, no morat će se dokazati na Efes kupu u Istanbulu idućeg tjedna.
- Znam da trebam još iskustva i snage za ravnopravno se nositi s drugim centrima. Ali trudim se koliko mogu - rekao je Tomić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare