To je to što me zanima!

Na aukciji lopta s kojom smo osvojili srebro u Barceloni '92.

Olimpijske igre u Barceloni 1992. godine: Na lopti su potpisi svih košarkaških reprezentativaca, a Draženov je najveći. Zasad je postigla cijenu od 2500 dolara
Vidi originalni članak

Imena su ispisana crnim debelim flomasterom, a potpisali su se 12 igrača te članovi stručnog stožera hrvatske reprezentacije. Lopta je to kojom su naši dečki igrali u finalu protiv SAD-a, 1992. godine na ljetnim Olimpijskim igrama u Barceloni. 

Za Dream Team SAD-a igrali su, između ostalih, Michael Jordan, Larry Bird i Magic Johnson. Hrvatska je u jednom trenu vodila  i to na početku druge četvrtine, kad smo poveli 25:23. Izgubili smo  117:85. 

Spokeo

Loptu prodaju na internetskoj aukciji za specijalizirani portal za povijesne sportske rekvizite i fotografije SCP Auctions odredio je da je najmanja ponuda 500 dolara. Ipak, 11 natjecatelja podiglo je cijenu te lopte na nešto više od 2500 dolara.  Na lopti su, među ostalima, potpisi Dražena Petrovića, Dine Rađe,  Arijana Komazeca, Alana Gregova, Vladana Alanovića i Stojka Vrankovića.

Ako je želite kupiti, kliknite OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • digelante 23.08.2015.

    To su bili igrači i reprezentacija. Sa smrću Dražena, umrla je i košarka. Nikada više se neće ponoviti takva generacija ni takav igrač kao što je bio Dražen Petrović, takvog majka ne rađa svaki dan. Slava mu i pokoj vjećni

  • kralj13 22.08.2015.

    DRAŽENE da si barem živ R.I.P LEGENDO

  • Lun@ 777 22.08.2015.

    Žao mi je što se ta lopta prodaje. Vjerojatno nikada nećemo postići takav rezultat u košarci. Još više i stoga što je na lopti potpis našeg i jedinog Dražena Petrovića. To se nikada ne bi smjelo prodati, previše je bilo emocija i radosti. Neka je kupi Cibona ili kao što reće Ban1, Draženov muzej.

Komentiraj...
Vidi sve komentare