To je to što me zanima!

Na Euru se igra 'glavomet', a Hrvatska je druga najefikasnija

Skoro polovina golova na Euru pala je iz udarca glavom, čak 8 od ukupno 20. Hrvatska je druga najefikasnija, a Mandžukić je u društvu Ševčenka i Džagoeva
Vidi originalni članak

Završetkom utakmice Ukrajine i Švedske završilo je 1. kolo Europskog prvenstva na temelju kojega se mogu izvući neke zanimljive informacije.

Osam odigranih utakmica u četiri skupine obilovale su efikasnošću, konkretno palo je 20 golova, dok nijedna utakmica nije završila s 'nulom'. Time prosjek zabijenih golova po utakmici iznosi 2,5.

No osim po efikasnosti te po dobroj i otvorenoj igri, zanimljivo je da je skoro polovina golova pala iz udarca glavom, točnije njih 8 od 20. Kad se radi o gruboj igri, podijeljeno je 24 žuta kartona, ravno tri po utakmici te na dobrobit nogometa samo dva crvena kartona (na prvoj utakmici Poljske i Grčke). Najgrublji bili su Talijani s četiri žuta kartona pa Španjolci i Grci s tri.

Hrvatska druga najefikasnija momčad, Mandžukić jedan od najboljih strijelaca

Utakmica Hrvatske i Irske druga je najefikasnija (3-1), dok je najviše golova palo na utakmici Rusije i Češke (4-1). Time su 'kockasti' drugi najefikasniji, a dvama golovima Mario Mandžukić je u društvu Džagoeva i Ševčenka s po dva gola.

Sve o Europskom prvenstvu i hrvatskoj reprezentaciji možete čitati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • BrunoK1993 12.06.2012.

    Ovaj Euro je poseban, ni jedna utakmica nije bila dosadna i sve su grupe jako zanimljive za pratit! :)

  • marsolina 12.06.2012.

    samo nek nastave dobro igrat i PRVI SMO....::))))

  • merovingian 12.06.2012.

    tako je i 98' počelo sa jamajkom 3 : 1, pa smo došli do 3. mjesta

Komentiraj...
Vidi sve komentare