To je to što me zanima!

Na predivan dar, 12 panjeva, treba uzvratiti darujući Hajduk

Da je Primorac sve te godine samo gledao Wengera, naučio bi dovoljno za ugovor s Hajdukom na koliko godina on hoće. Ali, prije Dinama, Osijeka, Rijeke, Istre!, Primorac zapravo mora pobijediti - Hajduk
Vidi originalni članak

Da sam većinski vlasnik Hajduka navijačima bih pred vratima ostavio paket dionica i koji milijun eura, da im se nađe. Štos s panjevima upravo je savršen povod za - malo dijete mala briga, veliko dijete velika briga - davanje najveće dalmatinske brige u ruke ljudima koji odlučuju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedini dobar razlog kojeg se mogu sjetiti, zašto većinski vlasnik navijačima već nije poklonio Hajduk, jest strah da bi mu, spiskaju li lovu, a naslov ne osvoje, zamjerili što im je poklonio klub. A tad bi stvarno bio u nevolji.

Prijedlog poklanjanja Hajduka navijačima je i odgovor kolegi Pavičiću. Dakle, sadašnji model upravljanja klubom ne smatram dobrim. Ne smatram se cinikom koji ne kaže čime model treba odmijeniti. Eto, nemojmo Hajduk prodati privatniku, nemojmo ga ni napuniti liliputancima iz vlasti da na kraju mandata građanima izruče, bili navijači ili ne, milijunski dug. Postojeći model treba odmijeniti poklanjenjem Hajduka navijačima.

Proda li većinski vlasnik Hajduk privatniku, ma da Ligu prvaka osvoji, da pobjeđuje Dinamo dvadeset godina u Splitu i Zagrebu i svih dvadeset godina osvaja naslov, možda bi bilo nezadovoljnih. Tko zna kakav bi čovjek bio privatnik. Još je lakše složiti se da nije u redu da većinski vlasnik Hajduk preda liliputancima.

Preda li većinski vlasnik s paketom dionica navijačima i cijelu, nedjeljivu odgovornost, u najboljoj varijanti oni će Hajdukom fantastično upravljati, dvadeset godina zaredom pobjeđivati Dinamo, stvarati zvijezde od dalmatinske djece i u idealnom trenutku ih za rekordne pare transferirati u Bayern, Real i Barcelonu. U najgoroj, model upravljanja će se pokazati lošim, a navijači bi Hajduk bili slobodni pokloniti ili po cijeni koju tržište odredi prodati, najvjerojatnije privatniku. Ili desetinama tisuća navijača Hajduka. Ali nakon epizode vlasništva fora s panjevima više ne bi bila tako efektna.

Da je Primorac sve te godine samo gledao Wengera, naučio bi dovoljno za ugovor s Hajdukom na koliko godina on hoće. Ali, prije Dinama, Osijeka, Rijeke, Istre!, Primorac zapravo mora pobijediti - Hajduk.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 07.11.2020.

    Ono kad se kao realan navijač Hajduka bojiš petarde od Osijeka na Poljudu,stvarno "divan" osjećaj

  • 07.11.2020.

    Hajduk danas ima šanse kod Osijeka iste kao da se pojave izvanzemaljci u Splitu....

  • ZVEZDE BANDA 07.11.2020.

    Drugim riječima Torcida je udarena u glavu ? Ne možeš se ponašat socijalistički u vrijeme kapitalizma no nitko ti ne brani u svojoj glavi mislit po svom, no tko će pokrivat dugove i trošit na održavanje stadiona i kupovinu igrača ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare