To je to što me zanima!

Nacional je srušio engleskog prvaka na startu Futsal kupa

Hrvatski prvak u futsalu Nacional iz Zagreba pobijedio je engleskog predstavnika Baku United 5-4 u prvom kolu glavne runde Uefina Futsal kupa u Győru (Mađarska)
Vidi originalni članak

Utorak je, barem zasad, pobjednički dan za zagrebački sport. Nakon slavlja Dinamovih juniora u juniorskoj Ligi prvaka kod Bayerna (2-1), trobodom su se osladili i članovi Nacionala u prvom kolu skupine 6 glavne runde Uefina Futsal kupa.

Hrvatski je prvak na startu turnira u Győru u Mađarskoj u fantastičnoj i efikasnoj utakmici pobijedio najbolji engleski klub Baku United 5-4. Imali su Englezi vodstvo 1-0 i 3-1, ali sve to nadoknadili su igrači zagrebačkog kluba.

U strijelce su se za pobjednike upisali Luka Perić (dvaput), Tihomir Novak, Kristijan Grbeša te Mladen Kocić. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Nacional imao čak 38 udaraca više od protivnika (50-12), no samo pet više u okvir (12-7).

Nakon Baku Uniteda, momčad Roberta Grdovića i Vladimira Merslavića u srijedu igra protiv domaćina Győrija (17:45), a ovaj dio natjecanja zaključuje utakmicom protiv bjeloruske momčadi LSM Lide u petak od 16:30.

Dvije najbolje momčadi iz svake od šest skupina proći će dalje u elitnu rundu od 16 klubova gdje će im se priključiti branitelj naslova Kairat iz Almatyja te još tri kluba iz tri prvoplasirana saveza po koeficijentu, Španjolske (Inter FS), Kazahstana (Tulpar Karaganda) te Srbije (Ekonomac Kragujevac).

Idi na 24sata

Komentari 8

  • pajo1995 29.09.2015.

    Valjda nisam jedini koji je pomislio da je Baku United iz Azerbajdžana ;)

  • Viterinci FRMRS 29.09.2015.

    Nadam se da ce ulagaci i publika prepoznati atraktivnost ovog sporta i da ce futsal napokon dobiti postovanje koje zasluzuje.

  • BarneyStinsonNPH 29.09.2015.

    Periću svaka cast !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare