To je to što me zanima!

Nada Argentine u 'vatrenima'? Bišćan: Dosta nam je zanimljiv

HNS ozbiljno prati mladog napadača Matea Bajamicha koji bi ovih dana trebao dobiti i hrvatsku putovnicu i nije sporno da želi u Europu. Ponikao je u klubu slavnih Kempesa, Ardilesa i Dybale
Vidi originalni članak

Hrvatska ima brojnu emigraciju u Argentini, procjenjuje se da je između 300.000 i 400.000 stanovnika hrvatskog porijekla. A među njima se kroz proteklih 15-ak godina pojavilo i nekoliko nogometaša zanimljivih ljudima u HNS-u.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Daniel Biloš tako je uoči Svjetskog prevnstva 2006. koketirao s "vatrenima" Cice Kranjčara, ali je na koncu ipak odustao od te opcije i zaigrao za Argentinu, a Darío Cvitanich želio je, ali nije smio u "Bilić Boyse" jer mu je pradjed iz Hrvatske, a za putovnicu je uvjet najdalje porijeklo preko djeda ili bake.

Prije nekoliko mjeseci u javnosti se pojavilo ime i Matka Miljevića (18), rođenog u Miamiju u obitelji Argentinaca, a djed mu je Hrvat iz Banja Luke i žele ga reprezentacije SAD-a, Argentine i Hrvatske. A ovaj je tjedan izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan javno otkrio novo ime kojega prati.

- Dečko se preziva Bajamich. Dosta je zanimljiv, pratit ćemo ga i dalje. Igra u klubu iz druge argentinske lige. Igra na mjestu napadača ili krilnog napadača. Jako je ofenzivno orijentiran. Pratimo ga i možda ga u jednom trenutku pozovemo - rekao je Bišćan za GOL.hr.

Mateo Bajamich momak je rođen 3. kolovoza 1999. u mjestu Morrison u provinciji Córdoba. Prema podacima Transfermarkta vrijedi 1,8 milijuna eura i od prošle sezone član je momčadi Instituto AC Córdoba u kojem su igrali poznati argentinski nogometaši poput bivšeg trenera Dinama Osvalda Ardilesa, Marija Kempesa, ali i - Paula Dybale. U 22 utakmice zabio je devet golova i izazvao interes europskih, ali i hrvatskih klubova.

Bajamich je već krenuo u izradu hrvatske putovnice kako bi olakšao selidbu u Europu. Štoviše, kako prenosi portal MundoD, prošli mjesec već je dobio ponudu neimenovanoga hrvatskog kluba, ali klub ju je odbio jer nije bila dovoljno visoka. Što će biti s reprezentacijom? Sad je očito sve na Bišćanu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mokošica 007 27.02.2020.

    Baš ćemo ga vidjeti što zna ako ga bišćan pozove.....

  • Marian Spoljaric 27.02.2020.

    Znaci da u Medimorju ima najvise brazilaca

  • ..D a r k w o o d.. 27.02.2020.

    Hmmmm, meni liči na Međimurskog "Brazilca"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare