Obavijesti

Sport

Komentari 7

Nada Argentine u 'vatrenima'? Bišćan: Dosta nam je zanimljiv

Nada Argentine u 'vatrenima'? Bišćan: Dosta nam je zanimljiv
4

HNS ozbiljno prati mladog napadača Matea Bajamicha koji bi ovih dana trebao dobiti i hrvatsku putovnicu i nije sporno da želi u Europu. Ponikao je u klubu slavnih Kempesa, Ardilesa i Dybale

VIDEO

Hrvatska ima brojnu emigraciju u Argentini, procjenjuje se da je između 300.000 i 400.000 stanovnika hrvatskog porijekla. A među njima se kroz proteklih 15-ak godina pojavilo i nekoliko nogometaša zanimljivih ljudima u HNS-u.

Pokretanje videa...

Igor Bišćan objavio popis mlade reprezentacije za Litvu i Češku 03:11

Daniel Biloš tako je uoči Svjetskog prevnstva 2006. koketirao s "vatrenima" Cice Kranjčara, ali je na koncu ipak odustao od te opcije i zaigrao za Argentinu, a Darío Cvitanich želio je, ali nije smio u "Bilić Boyse" jer mu je pradjed iz Hrvatske, a za putovnicu je uvjet najdalje porijeklo preko djeda ili bake.

Prije nekoliko mjeseci u javnosti se pojavilo ime i Matka Miljevića (18), rođenog u Miamiju u obitelji Argentinaca, a djed mu je Hrvat iz Banja Luke i žele ga reprezentacije SAD-a, Argentine i Hrvatske. A ovaj je tjedan izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan javno otkrio novo ime kojega prati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dečko se preziva Bajamich. Dosta je zanimljiv, pratit ćemo ga i dalje. Igra u klubu iz druge argentinske lige. Igra na mjestu napadača ili krilnog napadača. Jako je ofenzivno orijentiran. Pratimo ga i možda ga u jednom trenutku pozovemo - rekao je Bišćan za GOL.hr.

Mateo Bajamich momak je rođen 3. kolovoza 1999. u mjestu Morrison u provinciji Córdoba. Prema podacima Transfermarkta vrijedi 1,8 milijuna eura i od prošle sezone član je momčadi Instituto AC Córdoba u kojem su igrali poznati argentinski nogometaši poput bivšeg trenera Dinama Osvalda Ardilesa, Marija Kempesa, ali i - Paula Dybale. U 22 utakmice zabio je devet golova i izazvao interes europskih, ali i hrvatskih klubova.

Bajamich je već krenuo u izradu hrvatske putovnice kako bi olakšao selidbu u Europu. Štoviše, kako prenosi portal MundoD, prošli mjesec već je dobio ponudu neimenovanoga hrvatskog kluba, ali klub ju je odbio jer nije bila dovoljno visoka. Što će biti s reprezentacijom? Sad je očito sve na Bišćanu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu