To je to što me zanima!

Nadal: Prije mjesec i pol dana nisam znao hoću li uopće igrati; Danil: Žena je možda razbila TV

Postoji šansa da je ovo moj zadnji Australian Open, ali uz ovu energiju koju sada imam... Moguće je da ću nastaviti i doći i iduće godine. Hvala vam svima i vidimo se uskoro, rekao je pobjednik Australian Opena
Vidi originalni članak

Čudesno, čudesno finale Australian Opena! Neuništivi, besmrtni Rafael Nadal (35) srušio je Danila Medvjedeva 3-2 u drami koja je trajala nevjerojatnih pet i pol sati. Imao je dva seta zaostatka, stisnuo zube pa u fantastičnoj izvedbi osvojio iduća tri. I ispisao povijest osvojivši rekordni 21. Grand Slam.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A kada samo pomislimo da je bio na rubu odlaska u mirovinu...

- Dobro večer ili dobro jutro svima... Prije svega, znam koliko je ovo težak trenutak za Danila. Sjajan si šampion, i sam sam par puta bio u tvojoj poziciji i gubio finala. Ali ne sumnjam da ćeš nekoliko puta osvajati ovaj trofej jer si nevjerojatan. Želim ti čestitati i zahvaliti. Ovo je bio jedan od najemotivnijih mečeva u mojoj karijeri i to što sam ga dijelio s tobom je nevjerojatno - rekao je Rafael Nadal nakon velebnog finala i svojeg drugog osvojenog Australian Opena pa dodao:

FINALE AUSTRALIAN OPENA Nevjerojatni Nadal okrenuo 0-2 protiv Medvjedeva te osvojio 2. AO i rekordni 21. Grand Slam!

- Ne znam što reći. Ovo je sve nevjerojatno. Prije mjesec i pol dana nisam znao hoću li uopće igrati, a danas stojim pred svima vama i držim ovaj trofej. Ne mogu zahvaliti dovoljno svim navijačima na potpori, nevjerojatni ste. Hvala na ljubavi i potpori. Bez sumnje, ovo je jedan od najemotivnijih mečeva u mojoj karijeri. Ne mogu dovoljno zahvaliti dečkima u timu, obitelji, znate koliko je teško bilo zadnjih godinu i pol. U svim trenucima bili ste tu i bez vas ovo ništa ne bi bilo moguće.

Za kraj emotivnog govora, vidno iscrpljen, dotaknuo se i mogućeg kraja karijere.

- Ne želim zaboraviti nikoga, sve koji su omogućili ovaj turnir. Svim sponzorima hvala. Veliko hvala australskom teniskom savezu. Radite nevjerojatan posao, znam koliko vam je teško, ali sjajni ste. Uvijek ste podržavali tenisače generalno i ne mogu vam dovoljno zahvaliti.

- Postoji šansa da je ovo moj zadnji Australian Open, ali uz ovu energiju koju sada imam... Moguće je da ću nastaviti i doći i iduće godine. Hvala vam svima i vidimo se uskoro - zaključio je Nadal.

Danil Medvjedev bio je blizu, ali protiv ovako raspoloženog Nadala nije mogao puno. Bio je vrlo razočaran, ali održao nadahnjujuć govor.

- Teško je pričati nakon pet i pol sati i poraza. Želim čestitati Rafi jer ovo što je napravio danas... Probao sam igrati najbolji tenis tijekom meča, a onda kad smo završili samo sam ga pitao: "Jesi li umoran?", ha ha. Razina igre je bila vrlo visoka, nakon dva seta ju je još podigao i osvojio 21. Grand Slam. Čestitam i bilo je nevjerojatno.

- Želim zahvaliti dečkima koji su navijali za mene zadnja dva dana, koji su podijelili ove teške trenutke sa mnom. Inače je i moja supruga sa mnom, a sada pretpostavljam da je televizor doma razbijen, ha, ha. Moj tim, svi, hvala što ste bili uz mene. Moji roditelji, sestre, želim vam zahvaliti na potpori i potrudit ću se biti bolji idući put - rekao je sa suzom u oku pa dobio veliki pljesak gledatelja.

- Zadnje, želim zahvaliti svojem timu još jednom. Hvala vam dečki - zaključio je Medvjedev.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • smrekovaca 30.01.2022.

    doko puši doku

  • 30.01.2022.

    Uz pobjednički pehar i novac, za nagradu može primiti još jednu putnu dozu. Najbolje bi mu bilo da sad ostane tam do idućeg AO ,  jer ko zna kaj budu smislili dogodine. Ali , treba im ipak čestitati na dosljednosti , bez obzira koliko su opravdane mjere , zakon vrijedi za sve i to poštujem,

  • petko13 30.01.2022.

    zapravo najveci gubitnik australian opena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare