To je to što me zanima!

Veliki Rafa u suzama se ispričao Novaku: I ti si mene ovako ubio

Osvojiti ovaj turnir znači mi sve. Ne, nisam razmišljao o tom 20. Grand Slamu, koliko ima i Roger, već samo o Roland Garrosu. Ovdje sam prošao najvažnije trenutke u svojoj karijeri, rekao je Španjolac
Vidi originalni članak

Može prvi put doći u svoje najdraže okruženje bez ijednog osvojenog naslova na zemlji, može doći četiri mjeseca kasnije nego inače kada vlada jesensko okruženje, možete promijeniti loptice koje mu ne odgovaraju, možete mu i zatvoriti krov i napraviti dvoranske uvjete koji mu nisu najdraži na svijetu, ma možete mu i poslati protivnika koji u 2020. godini nije izgubio, ali kladiti se protiv Rafaela Nadala u finalu Roland Garrosa... E, to je najveća greška koju netko i dalje može napraviti.

POGLEDAJTE VIDEO: Nadal i Federer na Instagramu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KRALJ ZEMLJE Rafa pomeo Novaka i izjednačio se s Federerom sa 20 GS titula!

Ne, i dalje se nije rodio čovjek koji je pobijedio Nadala u Parizu kada se igra za Trofej mušketira. Novak Đoković, koji je u finale na megdan Španjolcu došao s omjerom 37-1 u ovoj godini (taj jedan poraz bila je diskvalifikacija na US Openu), pa i 14-4 u zadnjih 18 mečeva protiv Rafe, za mnogo je njih trebao biti konačno taj koji će srušiti auru nepobjedivosti Kralja zemlje na Philippe Chatrieru, ali ne. A-a. Nadal ne da (još) i gotovo.

Okrugla 100. pobjeda u Parizu u 102 meča, 999. (!) pobjeda u karijeri, 13. Roland Garros i 20. Grand Slam za izjednačavanje s Rogerom Federerom na toj svevremenskoj listi. Rekao bi netko da više u takvom čovjeku ne može biti emocija, ali napunile su se suzama Rafine oči još jednom.

- Osvojiti ovaj turnir znači mi sve. Ne, nisam razmišljao o tom 20. Grand Slamu, koliko ima i Roger, već samo o Roland Garrosu. Ovdje sam prošao najvažnije trenutke u svojoj karijeri - rekao je Nadal ispričavši se Novaku za današnje "masakriranje" (6-0, 6-2, 7-5).

- Oprosti za danas. U Australiji si ti mene "ubio". Ovo je dio sporta.

Tada, lanjskog siječnja, Nadal je u Melbourneu skupio osam gemova, danas je Đokoviću dao jedan manje. Definitivno ga nitko nikad nije tako nadigrao kao Nadal u prva dva seta. Tek je u trećem setu meč dobio malo kompetitivnog karaktera, ali ovo danas bila su najbolja poglavlja iz Nadalova teniskog udžbenika. 

- Nevjerojatno je što ti radiš ovdje. Ma ne samo ovdje, nego u cijeloj karijeri. Pokazao si zašto si "Kralj zemlje", osjetio sam na svojoj koži, nažalost. Ti si veliki šampion - komplimentirao je Đoković svom protivniku koji je u prva dva seta napravio šest neprisiljenih pogrešaka i pritom postao prvi koji je dvaput protiv Srbina osvojio set 6-0. Isto je Nadal napravio prošle godine u Rimu.

- Nadigrao me bolji igrač danas, ali nisam zadovoljan svojom igrom.

Đoković je, pak, ostao na 17 najvećih titula, sada tri manje i od Nadala i od Federera. I dok je Roland Garrosa, neće ovo biti konačna brojka za Nadala... Pa tek su mu 34!

Idi na 24sata

Komentari 107

  • Pelvis_Presley 12.10.2020.

    Bravo Rafa. Razbio ga totalno. Nije imao ni za lepinju a gdje tek za čevape. Kralj pijeska ostaje kralj. 13 RG turnira. To se neše rušit nikad. Možda jednom kad opet dinosauri hodaju zemljom:)

  • gloriglorialeluha1 12.10.2020.

    Nadal je ipak po kulturi više zapadnjački, dok je Novak kao pracovijek odgojen Nadal je za Novaka gospodin Kvalitetom su mi isti i Nadal, Novak i Federer Svi oni padaju i dižu se u igri Ne možeš reći tko je najbolji jer svaki ima nešto..

  • duduuusta 12.10.2020.

    Eh da zaplakao. Čitam naslov i odmah na replay ceremoniju da vidim nadalov plač, kad ono nigdje ni suze. A moraju ga napuhat nemreš dihat bez kisika jelde

Komentiraj...
Vidi sve komentare