To je to što me zanima!

Nagy potpisao za Veszprem, Kopljar je sve bliže Barceloni

Kapetan Barcelone Laszlo Nagy odbio je potpisati doživotni ugovor s katalonskim klubom te je otišao u Veszprem gdje će postati najplaćeniji rukometaš svijeta
Vidi originalni članak

Laszlo Nagy, 31-godišnji i 209 centimetara visoki desni vanjski rukometaš i kapetan Barcelone, potpisao je ugovor s mađarskim Veszpremom, koji će ga učiniti najplaćenijim rukometašem svijeta.

Novinarima je u srijedu šokirani direktor rukometne sekcije Sportskog društva Barcelona Enric Masip otkrio da je Mađar sa španjolskom putovnicom odbio potpisati superpovoljno produljenje suradnje s katalonskim klubom.

- Nudili smo mu doživotni ugovor uz 20-postotno povećanje godišnjih primanja. Takav ugovor u cijelome Sportskom društvu ima još samo košarkaš Juan Carlos Navarro. Kada smo, prošle subote, očekivali njegov pristanak, Nagy nas je obavijestio da je već potpisao za Veszprem - rekao je Masip.

Nakon što je Nagy napustio Barcelonu sve realnije zvuči opcija po kojoj bi ga na desnom vanjskom trebao zamijeniti Marko Kopljar kojem ugovor sa Zagrebom traje do ljeta 2013. No Barcelona sigurno ne bi štedila na Marku s obzirom da ih ove sezone naputša i drugi desni vanjski, Konstantin Igropulu koji odlazi u Füchse Berlin.

Ugovor s Barcelonom Nagy ima do kraja iduće sezone, te nije poznato hoće li ga odraditi do kraja ili će u Veszprem već po svršetku tekuće sezone. U drugom bi slučaju Mađari za njega Barceloni trebali uplatiti tri milijuna eura odštete.

Nije poznato koliko će u Veszpremu zarađivati. Isti klub također u svoje redove unosnom ponudom mami Ivana Balića.

U Barceloni je Nagy sad već punih 12 sezona. Prošlog je tjedna uzeo španjolsko državljanstvo stavivši se time na raspolaganje izborniku Valeru Riveri već za Olimpijske igre u Londonu.

Posvadivši se s vodstvom matičnog saveza, Nagy se zavjetovao da nikad više neće igrati za mađarsku reprezentaciju, čije je boje posljednji put branio 2009. godine.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • SkidRow 03.05.2012.

    Nepotvrđene glasine za Kopljara, ako i je istina onda je Barca spala na niske grane s obzirom da razmatraju kupovinu polovičnog igrača...Pametnije im je da dovedu Gurbinda s obzirom da je reprezentativac Španjolske i definitivno pametnija investicija!

  • Totti1976 02.05.2012.

    Nagy ide u Veszprem kao zamjena za Vujina koji odlazi u Kiel...

  • Philly76 02.05.2012.

    dobro za Kopljara, loše za Zagreb jer će ostati samo na neiskusnom Šebetiću na desnom vanjskom

Komentiraj...
Vidi sve komentare