To je to što me zanima!

Najbolja borba desetljeća okršaj Cro Copa i Fedora!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sports Illustrated je napravio listu svih najvećih trenutaka u slobodnoj borbi prošle dekade. A za najbolji meč je izabran je poraz Mirka od Fedora
Vidi originalni članak

Posljednje desetljeće u svijetu slobodne borbe zapravo je i - prvo desetljeće. U devedesetima su najbolji borci na svijetu protivnike na pod slali po K-1 pravilima, tek tamo 2000. godine Japan je poludio za sportom koji su prozvali 'ultimate fight'.
- Dao sam otkaz u MUP-u i sada ću biti rezervist. No jednoga dana volio bih se vratiti u policiju - iste te godine rekao je Mirko Filipović.
Potpuno posvećen sportu, vrlo brzo je postao megazvijezda u Japanu i jedan od najboljih boraca u slobodnoj borbi. Pet godina je čekao meč karijere, a on je na red došao 28. kolovoza 2005. godine. Ušao je u ring sa strašnim Fedorom Emejlijanjenkom. Žestoki okršaj trajao je cijele tri runde, nakon kojih su suci presudili u korist moćnog Rusa.
- Vremenska razlika me jako smetala, nikako se nisam mogao naspavati u danima uoči borbe - požalio se nakon tog poraza Mirko.
- Filipović je bio najteži protivnik kojega sam ikada imao - uzvratio je Fedor, najbolji borac u kratkoj povijesti ovoga sporta.
"Bila je to najiščekivanija borba ikad, u kojoj je Fedor potvrdio da je najbolji. Borba je bila prepuna drame i uzbuđenja, a na kraju su odlučili suci", piše američki Sports Illustrated u pregledu desetljeća, proglašavajući baš ovu borbu najboljom u posljednjih deset godina.
"Bio je to ključan trenutak u razvoju slobodne borbe", stoji u tekstu koji desetljeće dijeli u čak 20 kategorija. U onoj najvažnijoj na vrhu je baš Fedor. On je najbolji borac desetljeća. A to u ovom slučaju znači - najbolji u povijesti.
"Natječe se u sportu u kojem nema praštanja, a nanizao je 31 pobjedu u 33 meča. Sjajno koristi svoju snagu, brzinu i taktiku te na taj način već godinama ostaje u vrhu", piše najvažniji američki sportski list.
Na listi deset najboljih boraca desetljeća nema Mirka Filipovića, ali to je lako objasniti. U Top 10 su Amerikanci stavili velik broj svojih boraca iz UFC-a, koji su im svih ovih godina bili bliži, koje su puno više gledali. A Mirko se u američkom kavezu nije proslavio.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nevidljiv_ca 05.01.2010.

    Nebih se slozio sa onima koji Mirka i dalje velicaju kao jednog od ponajboljih boraca UFC-a i koji ga porede sa Fedorom,poredjenje je veoma tesko zamisliti pogotovo u ovo zadnje vrijeme u kojem Mirko nije pokazao ama bas nista.Ja uopce sad kad bi doslo do nove borbe Fedora i Mirka nebih to gledao jer Rus bi prebio ko malo dijete.Fedor kad udari malo ko ce mu ostati na nogama.Pa eto uzmite Fedorove protivnike u zadnje 3-4 borbe i pokusajte zamisliti Mirka da se bori u tim borbama i bice vam jasno.Bog!

  • vlaka 05.01.2010.

    to je stvarno bia najbolji meč ikad šta san gleda mora se priznat bia je fedor bolji ali je i mirko iam švoje šanse

  • matte 05.01.2010.

    Nikad nece biti ovakve borbe izmedju 2 najjaca lika u pride-u , bilo je umalo , mirko je radio sve sto je trebao zato je i zavrsilo na bodove ( tijesno ) ... i btw. mora bjezati od njega pa jesi vidio koji udarac ima fjodor? nesmijes ublazavati njegove udarce nego izbjegavati ... pa da je mirko u formi sada kao sto je bio u formi protiv fjodora , amerikanci bi ga gledali kao Boga u UFC-u !!! a sto se tice fjodora , on kad dodje u UFC on ce tamo harati , nitko mu nista nece moci ... MIRKO 4ever!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare