Obavijesti

Sport

Komentari 16

Najbolja borba desetljeća okršaj Cro Copa i Fedora!

Najbolja borba desetljeća okršaj Cro Copa i Fedora!
4

Sports Illustrated je napravio listu svih najvećih trenutaka u slobodnoj borbi prošle dekade. A za najbolji meč je izabran je poraz Mirka od Fedora

VIDEO

Posljednje desetljeće u svijetu slobodne borbe zapravo je i - prvo desetljeće. U devedesetima su najbolji borci na svijetu protivnike na pod slali po K-1 pravilima, tek tamo 2000. godine Japan je poludio za sportom koji su prozvali 'ultimate fight'.
- Dao sam otkaz u MUP-u i sada ću biti rezervist. No jednoga dana volio bih se vratiti u policiju - iste te godine rekao je Mirko Filipović.
Potpuno posvećen sportu, vrlo brzo je postao megazvijezda u Japanu i jedan od najboljih boraca u slobodnoj borbi. Pet godina je čekao meč karijere, a on je na red došao 28. kolovoza 2005. godine. Ušao je u ring sa strašnim Fedorom Emejlijanjenkom. Žestoki okršaj trajao je cijele tri runde, nakon kojih su suci presudili u korist moćnog Rusa.
- Vremenska razlika me jako smetala, nikako se nisam mogao naspavati u danima uoči borbe - požalio se nakon tog poraza Mirko.
- Filipović je bio najteži protivnik kojega sam ikada imao - uzvratio je Fedor, najbolji borac u kratkoj povijesti ovoga sporta.
"Bila je to najiščekivanija borba ikad, u kojoj je Fedor potvrdio da je najbolji. Borba je bila prepuna drame i uzbuđenja, a na kraju su odlučili suci", piše američki Sports Illustrated u pregledu desetljeća, proglašavajući baš ovu borbu najboljom u posljednjih deset godina.
"Bio je to ključan trenutak u razvoju slobodne borbe", stoji u tekstu koji desetljeće dijeli u čak 20 kategorija. U onoj najvažnijoj na vrhu je baš Fedor. On je najbolji borac desetljeća. A to u ovom slučaju znači - najbolji u povijesti.
"Natječe se u sportu u kojem nema praštanja, a nanizao je 31 pobjedu u 33 meča. Sjajno koristi svoju snagu, brzinu i taktiku te na taj način već godinama ostaje u vrhu", piše najvažniji američki sportski list.
Na listi deset najboljih boraca desetljeća nema Mirka Filipovića, ali to je lako objasniti. U Top 10 su Amerikanci stavili velik broj svojih boraca iz UFC-a, koji su im svih ovih godina bili bliži, koje su puno više gledali. A Mirko se u američkom kavezu nije proslavio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja