To je to što me zanima!

Francuzi se naklonili Hrvatima: Najbolja momčad, igrač i trener

Ugledni francuski L'Equipe proglasio je Vatrene najboljom momčadi Europskog prvenstva, Ivana Perišića najboljim igračem, a Antu Čačića najboljim izbornikom
Vidi originalni članak

Vatreni su hit prvenstva. To je sad valjda jasno i onima koji nogomet prate tu i tamo, onako, ako baš moraju. Hrvatske predstave protiv Turske, Češke i Španjolske lansirale su našu reprezentaciju među glavne favorite Europskog prvenstva. 

Svi su oduševljeni Hrvatskom, a ugledni L'Equipe proglasio nas je najboljom momčadi Eura! L'Equipe je u najboljih 11 svrstao dvojicu Hrvata, Luku Modrića i Ivana Perišića, a Ante Čačića proglasio je najboljim izbornikom.

Uz to Perišić je i prema L'Equipeu najbolje ocijenjeni igrač dosadašnjeg prvenstva s ocjenom 7,33. Prvi do Hrvata su Velšanin Bale, Mađar Kleinheisler, Belgijac Meunier i Francuz Kante s ocjenom 7, dok je Luka Modrić ocijenjen sa 6,67. 

U najboljih 11 nema Francuza Dimitrija Payeta ni Španjolca Andresa Inieste, a francuski list najboljim sucem proglasio je Šveđanina Jonasa Erikssona. 

Veliko je to priznanje za Hrvatsku, a stiže nakon što je vodeći svjetski statistički centra za sport, Opta, u najboljih 11 izabrao Darija Srnu i Ivana Perišića. Niti jedna zemlja, osim Njemačke koja ima trojicu, nema dvojicu u najboljoj momčadi prvenstva.

Gaurdian: Hrvatska je najbolja

I britanski Guardian proglasio je Hrvatsku najboljom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

- Pobijedili su Španjolsku i to bez Luke Modrića što pokazuje da su sila na koju treba računati. Da nije bilo bizarnog pada u završetku utakmice protiv Češke, Hrvatska bi bila na maksimalnom učinku. Dosad smo o Hrvatskoj pisali kao o pritajenom favoritu, no nakon svega što smo vidjeli, to bi sad bilo podcjenjivanje - piše Guardian.

Hrvatska u subotu igra protiv Portugala u Lensu osminu finala. Vjerojatno najgori izbor za Vatrene koji su završili prvi u skupini, no označiti momčad koja ne može dobiti Island, Austriju i Mađarsku "najgorim izborom" možda je i malo preteška riječ.

Anketa: Tko će osvojiti Euro?

Idi na 24sata

Komentari 291

  • Mercedes s klasa 24.06.2016.

    Pa to i je realno, ne znam tko je više pokazao od Hrvatske, a pobijediti Španjolsku bez najboljeg igrača nije mala stvar, svaka čast na igri i zalaganju, sad će najebati raspadnuti Portugal, daj Bože da im pet komada uvalimo

  • torcida19Th50 24.06.2016.

    ako ne da Bog pa izletimo e onda će biti opet medijskom pranja,ovaj onakav onaj onakav morali su to drugačije pa ovo pa ono.....dečkima svaka čast odlično rade svoj posao

  • lilyan 24.06.2016.

    Ma zabijte sutra "glumcu"- spasite me! Naprijed dečki- DO POBJEDE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare