To je to što me zanima!

Najbrži je na planeti, ali i iznad nje: Bolt je jači i od gravitacije!

Usain Bolt nije najbrži samo na Zemlji. Svjetski rekorder na 100 i 200 metara i najveći sprinter svih vremena utrkivao se u avionu koji simulira nultu stopu gravitacije. Naravno, opet je bio najbrži...
Vidi originalni članak

Usain Bolt najbrži je čovjek na Zemlji. To znaju i vrapci na grani. Ali što je sa svemirom? Ma i tamo je najbrži. Svjetski rekorder na 100 i 200 metara i najveći sprinter svih vremena utrkivao se u avionu koji simulira nultu stopu gravitacije.

POGLEDAJTE VIDEO

Bolt je bio dio promotivne kampanje za šampanjac namijenjen budućim svemirskim turistima. Bocu je dizajnirao Francuz Octave de Gaulle kojeg je Bolt izazvao na utrku. Uz njih je bio i francuski astronaut Jean-Francois Clervoy. 

Ne treba ni napominjati tko je bio najbrži.

Bolt je, nakon što je sredio dvojicu suparnika, pozirao uz bocu šampanjca napravivši prepoznatljivi znak 'munje' koji ga je krasio tijekom karijere. Nakon nevjerojatnih rekorda koje dugo nitko neće skinuti, Jamajčanin se 2017. godine oprostio od atletike.

Trenutno igra nogomet, i to profesionalno, za australski klub Central Coast Mariners. S loptom nije baš na ti, ali kad mu je gurnu u for, nitko ga ne može stići ni na motoru.

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 15.09.2018.

    A što je ovo iza njih?Tapeta sa zvijezdama

  • cassini 13.09.2018.

    šta nisu uzeli mbeppea sa urtku..oni uzmu dva metuzalema

  • jack_daniels_1 13.09.2018.

    Trebalo bi u taj avion ući nakon jointa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare