To je to što me zanima!

Najdraža Ivičina utrka odlazi u povijest: Više nema Wengena!

Nismo u mogućnosti ispuniti financijske uvjete Organizacijskog odbora iz Wengena, stoga ćemo ga izbaciti iz kalendara utrka Svjetskog kupa, objavio je Švicarski skijaški savez
Vidi originalni članak

Brda su prazna, snijega nema, skije su po skladištima, a iz skijaškog svijeta dolazi pomalo šokantna vijest. Od sezone 2021./2022., naime, u kalendaru Svjetskog kupa više neće biti mitskog Wengena!

Švicarski skijaški savez za ovakvu odluku naveo neslaganje s financijskim uvjetima koje su postavili lokalni organizatori.

- Nismo u mogućnosti ispuniti financijske uvjete Organizacijskog odbora iz Wengena, stoga ćemo ga izbaciti iz kalendara utrka Svjetskog kupa - objavio je Švicarski skijaški savez.

- Za nas je važno osigurati atraktivne utrke Svjetskog kupa u Švicarskoj, pa tako i one na stazi Lauberhorn, ali pod dobrim financijskim uvjetima.

Wengen je nama Hrvatima posebno urezan u lijepo sjećanje jer ondje je Ivica Kostelić ostvario gotovo četvrtinu svojih pobjeda u Svjetskom kupu. Od 26 pobjeda na svojim najdražim brdima Lauberhorna najbolji hrvatski skijaš svih vremena trijumfirao je u šest navrata, četiri puta u slalomu i dvaput u kombinaciji. Sa Švicarcem Karlom Molitorom, koji je također pobijedio šest puta, najuspješniji je skijaš ovog skijališta.

U Kitzbühelu, pak, koji je uz Wengen najpoznatija postaja Svjetskog kupa, Ivica je slavio pet puta. Obje utrke privuku najviše navijača u Svjetskom kupu, 2012. godine u Wengenu ih je bilo gotovo 40.000. U Wengenu, u kojem se utrke Svjetskog kupa voze od 1967. godine, je i najduži staza spusta od 4270 metara...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Latz 21.05.2020.

    Koji članak - 46 riječi informacija - pa dodatak prijenosa izjava koje su već parafrazirane u tih prvih 46 riječi i još veći dodatak koji nema veze s vijesti; o Kosteliću ... mogli ste ostaviti samo sliku s twittera koju ste ionako uključili u članak .... umjesto da se dođe do ikakve informacije o toj priči i koji su bili zahtjevi i jednih i drugih ili jednostavno išta ... bezveze

  • Livadaa 20.05.2020.

    Prevara od skijasa

  • cae 20.05.2020.

    Ako Švicarci otkazuju zbog financija, onda je sve otišlo u 3pm 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare