To je to što me zanima!

Najluđi su sportaši na ZOI-ju, a glavu im štite umjetnička djela

Skeleton je sport u kojem sportaši s glavom par centimetara od leda jure ledenom stazom gotovo 150 kilometara na sat. Iako ih izuzetno cijene zbog hrabrosti, zvijezde su u svjetskim okvirima zbog drugih razloga
Vidi originalni članak

Govore im da je njihov sport najopasniji na Igrama, 'časte' ih epitetima da su potpuni luđaci zbog načina na koji se spuštaju niz ledenu stazu s brzinama i do 150 kilometara na sat, tvrde da su oni sanjkaši koji prema cilju jure s glavom samo par centimetara udaljenom od leda, no olimpijci u skeletonu zapravo su prave umjetničke duše

Njihove kacige često izazivaju veću pozornost od samih sportaša i javnost ih uglavnom pamti po umjetničkim djelima oslikanima na vrhu zaštite za glavu.

Na kacigama se tako znaju naći životinje koje oslikavaju njihov borbeni duh poput tigrova, medvjeda, orlova, ali životinja koje bi bile nacionalni simbol, naslikaju stilizirane dabrove, sobove, ima tu i nacionalnih grbova i zastava, ali i najdražih likova iz filmova, mrtvačkih glava... Što god, samo da je pamtljivo.

Primjerice Akwasi Frimpong iz Gane na svojoj kacigi ima oslikanog zeca koji bježi iz ralja lava što bi trebala biti metafora kojom opisuje svoj život.

Danas su podijeljene i prve medalje u skeletonu na Igrama u Pyeongchangu. Zlato je osvojio domaći sportaš Sung-Bin Yun. Srebro je osvojio Nikita Tregubov, a broncu Doma Parsons i Velike Britanije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Prevaratska Republika 17.02.2018.

    tolko je dobar OI specijal da sam ga drugi put samo otvorio

Komentiraj...
Vidi sve komentare