To je to što me zanima!

Najmlađi ikada: Sebastian Vettel pobjednik u Monzi

Nikada u povijesti mlađi vozač nije pobijedio u F1 utrci. Trijumf mladog Nijemca je prva pobjeda i u povijesti njegove momčadi Toro Rosso
Vidi originalni članak

Gledatelji u Monzi već su navikli na njemačko-talijansku kombinaciju himni na pobjedničkom postolju. Obično su svirale za Michaela Schumachera i Ferrari. No ovaj put najviše mjesto na postolju zauzeli su Sebastian Vettel i Toro Rosso.
Njemački vozač u subotu je postao najmlađi osvajač “pole” pozicije u povijesti Formule 1, a samo dan poslije 21-godišnjak je isti rekord ostvario u utrci osvojivši Veliku nagradu Italije.
- Nevjerojatno. Ovo mi je definitivno najbolji dan u životu. Bila je ovo savršena utrka za mene. Osjećaj je puno ljepši nego što itko može zamisliti - rekao je Vettel nakon utrke. Osim što je pobijedio prvi put u karijeri, Vettel je premijerno slavlje osigurao i svojoj momčadi Toro Rosso, koja se ranije natjecala kao Minardi.
- Šalio sam se s mehaničarima da ću slaviti. A vidi me sad! - oduševljeno je Vettel govorio nakon pobjede. Ništa manje oduševljenje nije ni u ostatku momčadi.
- Ovo mi je jedan od najljepših trenutaka u Formuli 1 - rekao je Gerhard Berger, jedan od vodećih ljudi Toro Rossa.
Heikki Kovalainen uspješno je obranio drugo mjesto iz kvalifikacija, a treći je na kraju bio Robert Kubica. Sedmim mjestom u Monzi Lewis Hamilton zadržao je vodstvo u ukupnom poretku. Njegov najopasniji rival Felipe Massa kroz cilj je prošao kao šesti, a slab vikend Ferrarija na njihovoj domaćoj stazi upotpunio je Kimi Raikkonen zauzevši tek deveto mjesto.
Sljedeća na rasporedu je prva noćna utrka u povijesti Formule 1, Velika nagrada Singapura.

VELIKA NAGRADA ITALIJE, REZULTATI

1. Vettel (Toro Rosso) 1:26.47.494
2. Kovalainen (McLaren) +12.512
3. Kubica (BMW) +20.471
4. Alonso (Renault) +23.903
5. Heidfeld (BMW) +27.748
6. Massa (Ferrari) +28.816
7. Hamilton (McLaren) +29.912...

Idi na 24sata

Komentari 8

  • motorna pila 14.09.2008.

    Nije loš mali!

  • Knight Cross 14.09.2008.

    a Kimi koji ku..ac pa daj isse bravo Vettel baš mi je drago!

  • budic 14.09.2008.

    bas mi je drago zbog Vettela,..sasvim zasluzena pobjeda,.. dobro je vidjet nekoga tko se tako veseli pobjedi kao on,..za razliku od kimija kojio je uvijek nekako hladokrvan,.. a i uvijek je zanimljivo kad mali pobjede velike!

Komentiraj...
Vidi sve komentare