To je to što me zanima!

Najsporija sprinterica šokirala svijet: Ministar sporta ispričao se zbog sramote, suspendirali ju

Vrijeme 20-godišnje natjecateljice iz Somalije bilo je toliko sporo da nije bilo uključeno u konačnim rezultatima na stranicama World Athleticsa
Vidi originalni članak

Somalijski ministar sporta javno se ispričao nakon fijaska na Svjetskim sveučilišnim igrama koje se održavaju u Kini. Naime, Nasra  Abukar Ali (20) predstavljala je Somaliju na sprint utrci od 100 metara koju je završila za skoro 22 sekundu.

Pobjednica Gabriela Mourão završila je utrku za 11.58 sekundi, dok je je Somalijka kroz cilj prošla tek nakon 21.81 sekundu. Usporedbe radi, najsporije vrijeme na utrci od 100 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju bilo je 15.26 sekundi. 

Snimka utrke u kratkom je roku postala hit na društvenim mrežama, a mnogi su se zapitali zašto je očito nespremna natjecateljica nastupila na utrci.

CASTER SEMENYA (32) Europski sud: Prekršena ljudska prava atletičarke s visokim prirodnim testosteronom POGLEDAJTE VIDEO Belgijska bacačica kugle trčala 100 metara prepone i zakasnila čak 20 sekundi. Imala je razlog

Ubrzo su iscurili detalji priče, koji sugeriraju da se možda radi o korupciji. Naime, ministar Mohamed Barre Mohamud izjavio je kako ministarstvo sporta nije znalo da je 20-godišnja Nasra Ali Abukar izabrana za natjecanje utrku 100 metara sprint.

Vrijeme 20-godišnje natjecateljice iz Somalije bilo je toliko sporo da nije bilo uključeno u konačnim rezultatima na stranicama World Athleticsa.

Cijenu ovog fijaska platila je predsjednica Somalijskog atletskog saveza, Khadijo Aden Dahir, koja je suspendirana do daljnjega zbog "iskorištavanja moći, nepotizma i sramoćenja naroda'. Ministar sporta također je najavio pravne postupke protiv odgovornih za ovu utrku.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • majli 03.08.2023.

    Ova cura nešto ili nekog bojkotira. Ovako ne trči nitko.

  • liliZG2.0 03.08.2023.

    da je skinula par slojeva odjeće sa sebe , bila bi puno brža;)

  • žkime 03.08.2023.

    Ženi se nikud ne žuri.

Komentiraj...
Vidi sve komentare