To je to što me zanima!

Najteži posao - Za 20.000 eura radim baš sve

Dinamova klupa želja je i san većine hrvatskih trenera. No za veliku plaću svi oni moraju pogaziti ponos i pasti na “magarca”
Vidi originalni članak

Neće me smijeniti, ako im više ne trebam, dogovorit ćemo se, rekao je nakon Virovitice Branko Ivanković. Porazi od Ajaxa i Varteksa, muka protiv trećeligaša možda mu se nakon 28 pobjeda, ajde, možda mu se i može oprostiti. Ali Ivanković je dokazao da mu je novac važniji od svega u životu. U deset mjeseci već je zaradio 200.000 eura, što je u našim uvjetima velik novac. No što sve čovjek za to mora raditi, ispada da ima najteži posao na svijetu. Ivanković je pregazio ponos, uvjerenja... Nitko od njegovih prethodnika nije nakon Dinama našao bolji i unosniji posao. Svi su pali na “magarca”.

DOBAR NOVAC ZA PONIŽENJE
Mamić mu stalno ulazi u svlačionicu, diže atmosferu bacajući sakoe i trgajući košulje. Nekoliko pogrdnih riječi koje ne spadaju u Ivankovićev rječnik ruše njegov autoritet i svi ga ismijavaju. Sigurno je, ne jedanput, pomislio: Što mi to treba! Ali kad sjedne 20.000 eura, lakše se diše.

ŠTO ĆE MI PODRŠKA, IDEM U ŠOPING
Pobjeđuje 1-0, 2-0 ili 6-1, ali navijači nikad nisu skandirali njegovo ime. Pa zašto kad je srušio sve rekorde u klupskoj povijesti, još je tako uglađen i fin. Ima li sve ovo smisla? A, dobro, uskoro će 1. u mjesecu, bit će za novo odijelo. Kako reče Vlatkica, šoping je najbolja terapija. Stvarno pali!

STOPER? ZAPRAVO MI I NE TREBA
Rekao je Mamiću da mu treba kvalitetan obrambeni igrač. Robert Kovač nije došao, ali stigao je Boško Balaban. Pa, dobro, možda to i nije tako loše, on je odličan igrač. Zapravo mu stoper i ne treba kad bolje razmisli jer bolje je šutjeti: Da, Zdravko ti si u pravu. A pogled na račun sve liječi.

NEDISCIPLINA?  
Ma nije to ništa Šokota ga je demantirao u novinama, narušio je klupsku disciplinu. Prije toga su “iskakali” Turina, Modrić, Lončarić... Joj, pita se Ivanković, zašto su takvi, zar me stvarno nitko ne sluša? Ma to samo novine tako pišu, zapravo ništa nije točno. Važno da 20.000 sjedne točno u minutu.

SUSTAV? REKORD!
Kad ga pitaju za promjenu sustava igre, on odgovara: - Pa ja sam skinuo rekord, 28 pobjeda u nizu. Tim sustavom. Recimo, Cibalia, Inter, reprezentativna stanka i - puf - mjesečna plaća. Stvarno rekord, nitko u svlačionici ne zarađuje toliko.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Tupac 29.09.2007.

    Ovaj članak ismijava Ivankovića s čime se ne slažem. Čovjek je pristojan, civiliziran, uspješan... ne znam šta ljudi još žele. Ako trener proturječi Mamiću, Mamić zamjeni trenera. Zašto bi se Ivanković borio kada ne može dobiti. Čovjek zarađuje ogromne novce i drago mi je zbog toga. Dinamo ima kvalitetnog čovjeka na klupi i nadam se da će, zbog Dinamova napretka, on i dalje voditi ekipu. Nedodirljiv je u Hrvatskoj, a u Europu se ipak ne može tako lako, pogotovo ne kada se igra u tako slaboj ligi u kojoj se Dinamo ne može dobro pripremati za daleko jače europske rivale. Kritike su besmislene jer Ivanković dobro radi. E sad, to što Balaban promaši dva zicera protiv Werdera i Švabe odu dalje, to stvarno nije trener kriv. Trener posloži igru, da upute i nada se najboljem, a na igraču je da pospremi loptu u ključnom trenutku. Navijam za Ivankovića i njegov novčanik. Samo naprijed, nadam se da ćeš preživjeti na klupi jer Dinamo ima trenera koji će kad-tad donijeti Europu.

  • Bumbi 28.09.2007.

    Eh moj lega =) Za 20.000 E ja bi radio doslovno sve. Doslovno =)

Komentiraj...
Vidi sve komentare