To je to što me zanima!

Zato je i doveden: Fantastičan trk Balea za prvi trofej sezone

Nogometaši Reala osvojili su Kup kralja na Mestalli svladavši Barcelonu 2-1 najavivši pohod na trostruku krunu. Di Maria i Bale donijeli su Modriću drugu titulu
Vidi originalni članak

Po dolasku u Real Madrid u ljeto 2012. godine Luka Modrić je osvojio španjolski Superkup protiv Barcelone , a nakon gotovo dvogodišnje suše, hrvatski reprezentativac ponovo se okitio titulom protiv Katalonaca.

'Kraljevski klub' na prepunoj Mestalli osvojio je Kup kralja svladavši Barcu 2-1 uzevši tako prvi trofej u sezoni čime su najavili pohod na trostruku krunu.

Ancelottijeva momčad se iskupila za prošlogodišnji poraz od Atletica te je u trećem El Clasicu sezone došla do prve pobjede.

Real je do 19. naslova u ovom natjecanju došao u uzbudljivoj završnici, ali potpuno zasluženo, jer Barcelona, kao i u posljednje vrijeme, večeras nije bila na pravoj razini. Madriđani su stigli do četvrte pobjede u El Clasico finalu Kupa kralja, dok je Barca ostala na tri naslova ostvarenih protiv Reala. Ujedno su 'kraljevi' po prvi put u povijesti u dva uzastopna finala pobijedili velikog rivala, dok je Ancelotti postao drugi talijanski strateg koji je osvojio Kup kralja, nakon Claudija Ranijerija s Valencijom.

'Los blancosi' su poveli već u 11. minuti iz kontre koju je pokrenuo Benzema - sjajno je proigrao Di Mariju , koji je u izglednoj prilici matirao Pinta u suprotni kut. Barcelona je imala veći posjed u prvom dijelu, ali bez prave prilike za razliku od opasnijeg Reala.

Benzema i Bale prijetili su, ali nisu uspjeli namjestiti nišane, a silne prilike obile su im se o glavu u 68. minuti. Blijeda Barca je iz prve prave prilike na utakmici izjednačila na 1-1 preko Bartre , koji je sjajnim golom glavom debitirao u El Clasicu.

U 81. minuti Luka Modrić je umalo vratio vodstvo pogodivši iz daljine lijevu stativu, no za silne promašaje iskupio se Gareth Bale . Velšanin je u 85. minuti povukao sa centra po lijevoj strani, a nakon prodora Bartra ga je izbacio s terena. No Bale je ubacio u višu brzinu, pretrčao braniča i matirao iz blizine Pinta kroz noge za 2-1.

U posljednjoj minuti infarktne završnice Katalonci su pogodili stativu preko Neymara, ali do novog izjednačenja nisu mogli.

Finale Kupa kralja

Barcelona - Real Madrid 1-2

Idi na 24sata

Komentari 566

  • ferplej_1 17.04.2014.

    Bale je protrcao kao da igra s djetetom od 11g:-) :-) :-) :-) hahaha

  • ferplej_1 17.04.2014.

    Hahhha kako je mali spanjolcic popusio na sprintu s Baleom:-) :-) :-) :-). Nije mi jasno kako mali spanjolcici mogu biti u nogometnom vrhu. Ovo je najbolji primjer sto je nogometas , a ne haklanje malih spanjolcica.

  • 17.04.2014.

    Klempavac od Wales-a !

Komentiraj...
Vidi sve komentare