To je to što me zanima!

Najvažniji 'igrač' u Grčkoj ima četiri noge i zove se zeleni stol

Grčki nogometni savez je, gle čuda, prekinutu utakmicu PAOK - Olympiacos registrirao s 0-3 za goste. I Olympiacos se za zelenim stolom vratio u borbu za naslov prvaka...
Vidi originalni članak

Grčki AEK iz Atene i naš Marko Livaja igraju fantastičnu sezonu, vodeći su na tablici Super Lige šest kola prije kraja i na dobrom su putu da osvoje prvi naslov prvaka nakon 24 godine. No glavni rival u borbi za titulu neće im biti, kako se činilo, do jučer drugoplasirani PAOK, već 12-erostruki uzastopni šampion Olympiacos, koji se vratio u igru za zelenim stolom. 

Naime, utakmica PAOK - Olympiacos 25. veljače nije bila odigrana jer je trener "crveno-bijelih" Oscar Garcia bio pogođen u glavu rolom papira (?!), zapravo rolom računa iz trgovine koja se nije odmotala.

Srušio se i odmah su ga prevezli u bolnicu, ustanovljeno je unutarnje krvarenje i sad je priča dobila epilog. Grčki nogometni savez dodijelio je Olympiacosu pobjedu 3-0 u gostima i još oduzeo tri boda PAOK-u pa crno-bijeli više nisu drugoplasirana momčad lige s 52 boda, svega dva boda iza vodećeg AEK-a kojeg dočekuju za vikend, već su pali na treće mjesto s 49 bodova. Preskočio ih je, a tko drugi nego Olympiacos i s 50 bodova vratio se u igru za 13. uzastopni naslov prvaka Grčke.

Ključnu utakmicu prvenstva, derbi protiv AEK-a domaćin PAOK će idućeg vikenda odigrati bez gledatelja...

Naš Marko Livaja (24) jedan je od najboljih igrača lidera grčkog prvenstva s osam golova u Super Ligi i još dva u Europskoj. Pobijede li u iduća dva kola PAOK- u gostima i ove sezone očajni Panathinaikos, osmu momčad grčkog prvenstva doma, bit će korak do naslova jer u zadnja četiri kola igraju s Levadiakosom koji ne može ni u Europu ni ispasti te tri posljednjeplasirane momčadi lige: Kerkyrom, Smyrnisom i već praktički otpisanim Plataniasom. 

Loša vijest za AEK je da Olympiacos nema niti jednu tešku utakmicu do kraja prvenstva, igra s ista četiri protivnika kao lider, ali nema niti jedan derbi i lako je moguće da osvoji svih 18 bodova. Što znači da si AEK može priuštiti najviše jedan poraz u završnih šest kola. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • nuklearni fizičar 06.03.2018.

    olympiacos trenutno ima 44 boda, 3 boda su im ranije oduzeta zbog nečega što znači da sa ovom utakmicom i nova 3 boda imaju 47, AEK ima 54, PAOK će pasti na 49, teško da olympiacos može do naslova

  • ZoranHit 06.03.2018.

    svima Vama jedna informacija oko te utakmice !Trener je pogođen u usnicu i dobio je malu ranu od udarca te role papira i napravljen je pravi cirkus oko toga,jer Olympiakosu ne paše da gleda druge klubove ispred sebe na tablici prve lige, pa poduzima sve moguće radnje da dođe na onu poziciju koja njima paše.Oduzimanje bodova donjela je ŽENA sudac ...malo mi nesto miriši na naše područje ,što se tiče suda ! Komedija se nastavlja dalje !!

  • jure28 06.03.2018.

    Dao Bog daih izbace u najniži rang! Katastrofa šta si neki dopuštaju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare