To je to što me zanima!

Najveći izazov za hrvatsku zvijezdu: Plazibat će se boriti na turniru teškaša u Nizozemskoj

Hrvatski borac je napokon doznao kada, gdje i protiv koga će se boriti. Bit će to na Glory 76 priredbi u Nizozemskoj 7. studenog kada bi se Antonio mogao boriti dvaput u istoj večeri...
Vidi originalni članak

Tri Hrvata osvojila su K1 turnir u kickboksu, čime se rijetko koja zemlja u svijetu može pohvaliti. Pokojni Branko Cikatić, Mirko Filipović i Antonio Plazibat (26). 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Solinjanin (17-2) je nadolazeća zvijezda svjetskog kickboksa i sada Gloryja, a svoju kvalitetu pokazao je s tri uvjerljive pobjede u najjačoj kickboks organizaciji današnjice. 

Antoniju (26) se prije više od godinu dana praktički promijenio život. Preselio se u Amsterdam i tesanje njegovih vještina u svoje ruke preuzeo je trener Mike Passenier. Trenira u Mike gymu gdje su stvoreni sjajni borci poput Alistaira Overeema, Gokhana Sakija, Badr Harija, a s velikim Marokancem se i pripremao za Wilnisa. Dobio je Francuza Mahieddinea, slovačkog diva Moznyja i spomenutog veterana Jahfarra Wilnisa. Krajem ožujka lovio je četvrtu uzastopnu pobjedu, ali sve je otkazao korona virus.

Ipak, hrvatski borac je napokon doznao kada, gdje i protiv koga će se boriti. Bit će to na Glory 76 priredbi u Nizozemskoj 7. studenog kada bi se Antonio mogao boriti dvaput u istoj večeri. Nastupit će na turniru četvorice teškaša, a trebat će mu dvije pobjede kako bi napredovao na ljestvici teškaša gdje je trenutno na petom mjestu. 

Protivnik u polufinalu bit će mu Francuz Nordine Mahieddine kojeg je već pobijedio sudačkom odlukom u svojoj prvoj borbi u Gloryju. U slučaju da ga opet dobije, u finalu bi se mogao boriti protiv pobjednika meča između Poljaka Arkadiusza Wrzoseka i Nizozemca Levija Rigtersa. Poljak se nalazi samo poziciju iza hrvatskog borca, a njih dvojica su se trebali i boriti još ožujku, no sve je na kraju otkazano zbog korone. 

Plazibat je zvijezda u naletu, a dvije pobjede u istoj večeri donijet će mu veliki pomak na ljestvici teškaša. 

Na istoj priredbi borit će se i njegov timski kolega Badr Hari kojem će protivnik biti Benjamin Adegbuyi, a pobjednik će dobiti status izazivača za titulu u teškoj kategoriji protiv Rica Verhoevena.

Hrvat i Marokanac već neko vrijeme treniraju zajedno kod trenera Mikea Passeniera, a nedavno je i sam Badr Hari najbolje opisao hrvatskog borca.

- Jedna je od najboljih koji dolazi. Bio sam baš iznenađen, trenirao sam s njim uoči Verhoevena. Baš je jak, brz, pokretan. Ima snage, radi žestoko i žestoko udara. On će dosta problema napraviti. Neću se s njim boriti, on je moj prijatelj. Navijat ću za njega, naučit ću ga sve što znam i podržavati ga da dođe u vrh - rekao je Hari. 

I ovaj put će nastupiti na istoj priredbi te će bodriti jedan drugoga u važnim mečevima.

Plazibat je sve oduševio sa svojim atraktivnim i agresivnim stilom kojim što prije želi nokautirati protivnika, a to je ono što publika voli. Nedavno je osvojio titulu za najboljeg novaka godine u Gloryju, nadamo se da ćemo ga u budućnosti gledati i na vrhu teške kategorije, a to znači onda trijumf protiv aktualnog prvaka Rica Verhoevena...

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Klinteastwod 30.09.2020.

    Pravi borac,ima stila uz malo sreće uz ovakve sparing partnere i trenera mogao bi dobiti Rika,mada neko kao da slabo boksa,a previše ide nogama

  • Brđan 29.09.2020.

    Jedan od rijetkih s karakterom,smislom za humor,pristojan,talentiran,pun respekta prema svima koji ga zasluzuju a s druge strane kostolomac po potrebi,jedan od onih sta ti stanu na kraj kad seres puno,u Karlovcu imas fanova koje te prate kako se nekad Mirko pratio.Decko samo naprijed,takvi ko ti zasluzuju bit na vrhu,samo uzivaj i tuci ih sve redom👊💪

  • 28.09.2020.

    Plaza legendo samo naprid💪🏻👍🏻

Komentiraj...
Vidi sve komentare