To je to što me zanima!

Naklon do poda za jednog od najvećih: Dirk otišao u suzama

Navijači u Berlinu ovacijama su ispratili Dirka Nowitzkog u reprezentativnu mirovinu. 'Plavi anđeo' u suzama je zaključio karijeru u reprezentaciji porazom od Španjolske
Vidi originalni članak

Dirk Nowitzki (37) završio je reprezentativnu karijeru. Jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena oprostio se sinoć u suzama od njemačkih navijača u Berlinu koji su mu za posljednje minute u reprezentativnom dresu priredili nezaboravne ovacije.

Nažalost, legenda iz reprezentacije odlazi porazom. Bolja je sinoć bila Španjolska s minimalnih 77-76 što je Njemačku gurnulo na peto mjesto 'skupine smrti' i ostavilo je bez osmine finala Eurobasketa .

Njemačka nije imala ni sreće u strašnoj skupini. Minimalno su gubili od Srbije 68-66, Turske 80-75, Italije 89-82 nakon produžetka i Španjolske 77-76.

Nowitzki je nakon poraza u posljednjim sekundama od Španjolaca izašao sam pred navijače, poklonio se po posljednji put u dresu Njemačke, a nakon ovacija krenule su i suze. Dirljiv oproštaj velikana svjetske košarke .

Za reprezentaciju je debitirao još 1997. te je odigrao od tada 153 utakmice. Najbolji je strijelac reprezentacije u povijesti, a u posljednjoj je utakmici zabio 10 koševa Španjolskoj. I još nešto, hrvatski navijači imali su čast gledati ga u Areni u jednoj od posljednjih njegovih utakmica. Bila je to pripremna utakmica prije ovog Eurobasketa, a Dirk je zaradio pljesak kakav nisu dobili ni neki hrvatski reprezentativci.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • ragby 11.09.2015.

    Kapa do poda bio i ostao legenda...

  • daxi21 11.09.2015.

    hahaha kako se ljudi vole pravit pametni to je cudo..bravo Yusufo...sodoma i komora cestitam na prekrasnom komentaru treba ga stavit na jumbo plakat po hrvatskoj jer nesto gluplje nisam vidio odavno.rec da je kukoc veci igrac od nowitzkog stvarno nije lako.treba imat hrabrosti to izjavit

  • Yusufo 11.09.2015.

    potpuno krive informacije, niti su oni veci od dirka, niti kukoc i parker imaju mvp titule nba, jedino parker mvp finala, prouci prvo informacije pa onda komentiraj

Komentiraj...
Vidi sve komentare