To je to što me zanima!

Naklonite se kralju! Luka i s 34 rješava prvenstva, a Iniesta i Xavi tad su bili na rubu penzije

DOKTOR NOGOMETA Modrić je osvojio tek drugi naslov prvaka u La Ligi, a nivo njegove igre duboko u četvrtom desetljeću života je nevjerojatan. I to svijet vrlo dobro vidi i cijeni
Vidi originalni članak

Slavljeničke majice koje su popodne greškom pustili u prodaju ipak nisu donijele nesreću Realu. Luka Modrić i njegovi "kraljevi" prvaci su Španjolske!

Kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije to je tek drugi naslov u osam godina u La Ligi, a klupski je 34. Do njega je momčad Zinedinea Zidanea došla nevjerojatnom desetom pobjedom u nizu nakon stanke zbog korona virusa, kolo prije kraja.

POGLEDAJTE VIDEO: Životna priča hrvatske "Zlatne lopte"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na zamjenskom stadionu Alfreda Di Stéfana Villarreal je pao 2-1, a najbolji igrač bio je baš naš Luka. U 29. minuti sjurio se prema golu "žute podmornice" i asistirao raspoloženom Karimu Benzemi koji nije pogriješio. Benzema je zabio i drugi iz ponovljenog penala u 77. minuti koji je izborio Sergio Ramos, a završnicu je zanimljivom učinio Vicente Iborra.

Madrid slavi, Barcelona tuguje, a cijeli svijet još se jednom divi hrvatskom velemajstoru koji će u rujnu napuniti 35 godina. Pa u toj dobi velikan Andrés Iniesta već je bio otišao iz Barcelone isprobati egzotičnu japansku ligu, a Xavi Hernández opraštao se od "blaugrane". Obojica su dala praktički sve što su imala i, naravno, osvojila naslov svjetskog prvaka koji Luka nema, ali...

Modrić je s nepunih 35 na leđima vođa ponajboljega svjetskog kluba. Vuče konce igre, prodaje finte za televizijske špice i potvrđuje da nivo njegove igre ne pada ni dvije godine nakon što je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva, Europe, svijeta i osvajač Zlatne lopte.

Da, taj će 16. srpnja zauvijek ostati u Lukinu pamćenju. Prije dvije godine slavio je sa stotinama tisuća hrvatskih navijača u Zagrebu srebro sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ovaj četvrtak u Madridu u kućicu si upisao još jedan trofej Primere. O kojemu će jednoga dana pričati unucima s posebnim uspomenama jer ga je proslavio usred pandemije korona virusa, bez navijača.

Modriću je to 23. osvojeni trofej u karijeri i peto prvenstvo. Tri ima s Dinamom, sad drugi s Realom, s kojim je četiri puta otišao do kraja u Ligi prvaka i Svjetskome klupskom prvenstvu, triput u španjolskom i Uefinu superkupu, jednom u Kupu kralja. Ostalo mu je još godinu dana ugovora, ali ne sumnjamo kako će ga produžiti jer - kad je Luka raspoložen, onda Real ide do kraja!

A ni izbornik Zlatko Dalić ne mora brinuti. Ovakav Modrić može predvoditi "vatrene" i u obranu srebra u Kataru za dvije godine, zašto ne?

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Kapo 17.07.2020.

    Ostavimo se Inieste i Xavia. Pricamo od igracima koji su osvojili 2 europska prvenstva i Svjetsko prvenstvo a pritom su nosili svoju ekipu. Od klupskim postignucima takoder nema smisla raspravljati.. Da su htjeli mogli su igrati do 40te bez problema. Sa druge strane Modric Luka je unikat i prica za sebe. 😉

  • setok 17.07.2020.

    Modrić za klasu bolji od Xiavia i Inieste

  • sport28 17.07.2020.

    Vidimo kako veliki hvalisavci ovdje podcjenjuju Luku, neupitno je da su xavi, iniesta, Luka, Zidane, Pirlo u zadnjih 20 godina naibolji svjetski vezni igraci. Ali isto tako samo je jedan uzeo zlatnu loptu, isto tako, samo jedan od njih igra bolesno dobro u oba smjera, pa pogledajte jucer modriceve oduzete lopte, pa ne bi se toga postidjeli ni ponajveci defanzivni vezni ( viera, gatusso, gilberto silva ) , onda dolazimo do toga a Xavi i iniesta su osvojiki sa Španjolskom sve, bravo jesu, ali Xavi i Iniesta su u ekipi imali citiram po linijama ( obrana - puyol, ramos, pique, veza- cesc, xabi, te napadaci poput toresa, ville, morate itd itd, ne treba biti previse pametan da se zakljuci da je Luka igrao sa puno slabijim igracima od ove dvojice u repki. ) cmon Luka 😁💪 i svaka ti cast mali a veliki covjece!

Komentiraj...
Vidi sve komentare