To je to što me zanima!

Nakon Argentine i 'elfa' ispao prvi favorit za zlato Francuska: 'Ovo što rade je tužno i žalosno'

Francuska je u zadnjem kolu doživjela uvjerljiv poraz 0-4 od domaće reprezentacije koja je jedina natjecanje po skupinama završila s maksimalnim učinkom. Nakon poraza bilo je puno nezadovoljstva
Vidi originalni članak

S nogometnog olimpijskog turnira ispale su nogometne velesile Argentina i Njemačka, a nakon debakla protiv Japana već u grupnoj fazi oprašta se i po mnogima prvi favorit za zlato Francuska!

POGLEDAJTE VIDEO: Kad su Francuzi osvojili SP

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Francuska je u zadnjem kolu doživjela uvjerljiv poraz 4-0 od domaće reprezentacije koja je jedina natjecanje po skupinama završila s maksimalnim učinkom od devet bodova. Meksiko je završio kao drugi u skupini A sa šest bodova, nakon pobjede 3-0 nad Južnoafričkom Republikom.

Nakon šokantnog ispadanja javno je istupio Andre-Pierre Gignac koji je s dosta optimizma doputovao u Tokio.

Gignac je nakon poraza od Japana bio izuzetno ljut.

- Ne smijemo tražiti izgovore zbog ovog rezultata. Nadam se da ćemo do Olimpijskih igara 2024. godine biti svi više posvećeni ovom turniru i osvajanju medalje. Griezmann je za, Mbappe bi isto igrao... - počeo je Gignac i nastavio:

- Došao sam dati sve od sebe i da dođemo do medalje, da se s ponosom vratimo u Francusku. Ipak, u ovim uvjetima to je jako teško izvesti. Klubovi moraju promijeniti svoj odnos prema olimpijskoj reprezentaciji jer ovo što se sada radi je zaista tužno i žalosno.

Francuska je osim poraza od Japana izgubila i od Meksika 4-1, dok su u drugom kolu pobijedili Južnu Afriku u odličnoj utakmci s 4-3. Junak je tada bio upravo Gignac koji je zabio hat-trick.

Zbog politike klubova reprezentacije uglavnom ne mogu računati na mlađe najveće svjetske zvijezde. Na turniru smiju nastupati igrači U-23 i tri starija igrača s time da je isključivo za ovu prigodu Olimpijskih igara u Tokiju, zbog pandemijske odgode, dopušteno bilo prijaviti igrače do 24 godine.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 29.07.2021.

    Favorit Francuska primila 11 golova a dala samo 5 o cemu vi pisete?

  • 28.07.2021.

    Znaju i nogometasi da je ovo natjecanje sprdacina i da ta medalja vrijedi ko onih 10 lipa na dnu moje carape.

  • Xyster 28.07.2021.

    Čuj prvi favorit, ovi Francuzi su rezerve i u mlađoj momčadi. Većina njih nikada nije ni igrala za mlade momčadi. Prvi favorit je sigurno Španjolska koja je praktički poslala momčad iz polufinala Eura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare