To je to što me zanima!

Nakon bronce u novom finalu: Lana Pudar (15) po novo odličje

U današnjem polufinalu Svjetskog prvenstva u Abu Dhabiju, Lana Pudar je u disciplini 100 metara delfin zauzela treće mjesto otplivavši za 56,28 sekundi
Vidi originalni članak

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (15) iz Mostara odradila je još jedan odličan nastup na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što je u debitanskom nastupu na SP-u u malim bazenima osvojila brončanu medalju,  Pudar je u disciplini 100 metara delfin plivala u najjačoj petoj kvalifikacijskoj grupi te se plasirala u polufinale s vremenom 56,87 sekundi. 

ČUDESNA LANA IZ MOSTARA Ima 15 godina. Sad je ispisala povijest svoje zemlje. 'Medalja je naša, Bosno i Hercegovino'

U polufinalnu je otplivala za 56,28 sekundi zauzevši treće mjesto te se plasirala u finale.  Lana je s ovim vremenom postavila novi državni rekord, a sutra od 16.10 bori se za novu medalju. 

Pudar je ove godine nastupila na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je na plivačkom mitingu u Beogradu isplivala je A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u povijesti bosanskohercegovačkog plivanja.U finalu delfina na 200 metara ostvarila je vrijeme 2:04.88, sekundu i pol brže nego u polufinalu. Zlato je osvojila 23-godišnja Kineskinja Yufei Zhang (2:03.01), a srebro 17-godišnja Amerikanka Charlotte Hook (2:04.35).

Nakon što je Pudar izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju potegnulo se pitanje za koju bi državu Lana mogla u budućnosti nastupati povodom čega se njezin otac Velibor oglasio se društvenim mrežama.

- Molim vas da ne zamarate više s pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu -  napisao je proljetos nekadašnji golman Veleža Velibor Pudar na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Krušo Hagur 21.12.2021.

    Ja mislio neka naša, kad ono BiH...

  • Vozzdra 20.12.2021.

    Mostar je poznat kao rasadnik talenata u svim granama sporta ali nema gotovo nikakvu sportsku infrastrukturu za ponuditi svojim sportašima. Što južnije to tužnije

  • zelemamaje 20.12.2021.

    Zar ona ne predstavlja BiH??

Komentiraj...
Vidi sve komentare