To je to što me zanima!

Nakon Dinama, pali i "lokosi": Osijek juri prema ostanku u ligi

Momčad Tomislava Rukavine srušila je Lokomotivu u Maksimiru (2-1). Osijek je nakon pobjede protiv Dinama upisao nove bodove, vrlo bitne za ostanak u prvoj ligi
Vidi originalni članak

Nakon velike pobjede protiv Dinama u Gradskom vrtu, Osječani su stigli na Maksimir i otvorili 29. kolo Prve HNL pobjedom protiv Lokomotive. Utakmica je pred malobrojnim zagrebačkim gledateljima završila 2-1 za Osječane! 

Osijek je prvi put nakon 25 utakmica stigao do gostujuće pobjede, a prvi put nakon rujna 2012. godine slavili su u dvije utakmice zaredom.

Osijek je od 8. minute vodio golom Tomislava Šorše. Momčad Tomislava Rukavine primijenila je protiv Lokomotive sličan plan igre kao i protiv Dinama. Gosti su svoju šansu čekali iz protunapada. No na odmor se ipak otišlo s 1-1.

U 34. minuti utakmice golman Osijeka, Mikulić, srušio je Budimira u šesnaestercu, a Domagoj Vučkov pokazao je na bijelu točku. Penal je realizirao Marko Pjaca i Lokomotiva je izjednačila. Ostalo je 1-1 na poluvremenu u Maksimiru.

U drugom poluvremenu nije bilo golova sve do zadnjih minuta utakmice. Tada je Barišić zabio za 2-1 što je na kraju bio i konačan rezultat.

Osječani su ostali na 8. mjestu, ali sad imaju četiri boda više od pretposljednjeg Slavena i šest bodova više od Dragovoljca. Tomislav Rukavina u dvije je utakmice, protiv Dinama i Osijeka, napravio veliki korak prema ostanku u ligi.

Slaven i Dragovoljac u subotu igraju međusobno. Zadar i Dinamo igraju u 15 sati, dok Hajduk gostuje na Kantridi u Jadranskom derbiju u nedjelju s početkom u 19 sati. 

HNL, 29. kolo:

  • Lokomotiva - Osijek 1-2 (Pjaca 35 / Šorša 8, Barišić 88)
Idi na 24sata

Komentari 191

  • Majstorsmora_2 05.04.2014.

    Hahahahahahaha

  • BorisBaranic 05.04.2014.

    paragvajac:koji ugled?

  • grunff 05.04.2014.

    jos ce i u borbu za Liga UEFA hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare