Obavijesti

Sport

Komentari 519

Mamić: Kakvo namještanje?! Osijek je zasluženo pobijedio

Mamić: Kakvo namještanje?! Osijek je zasluženo pobijedio
11

Osijek je priredio senzaciju u Gradskom vrtu. Pao je lider prvenstva, Dinamo. Osijek je slavio 3-2. Dinamo se vratio od 0-2 do 2-2 u pet minuta, ali Mišić zabija za slavlje

VIDEO

Znao sam da će se pričati o namještaljci. To je tragedija našeg društva. Nema govora o tome. Osijek je zasluženo dobio , rekao je Dinamov trener Zoran Mamić nakon 3-2 poraza u Gradskom vrtu.

Pokretanje videa...

Dubravko Miličić VIDEO

Fantastičnu utakmicu odigrali su Osijek i Dinamo pred 7000 ljudi . Osijek je slavio 3-2 golom u 89. minuti utakmice i to nedugo nakon što se Dinamo vratio s dva gola u pet minuta. Početak utakmice nije odavao kakva će se drama odvijati u zadnjim minutama. Dinamo je počeo dosta sporo, Osijek se povukao i čekao svoje šanse.

Jednu takvu šansu domaći su iskoristili u 41. minuti utakmice. Josip Mišić sjajno je primio loptu na centru, projurio je kraj Dinamove obrane i vidio usamljenog Cesareca na drugoj strani. Cesarec prima loptu, hvata Šimunovića na krivoj nozi i zabija kraj nemoćnog Ježine za 1-0.

Zoran Mamić od prve minute na teren je poslao Halilovića , koji je igrao ofenzivnog veznog, te Soudanija i Fernandesa koji su bili na krilima. Čop je igrao u napadu, a Antolić i Brozović bili su u sredini terena.

Dinamo je pritisnuo u drugom dijelu , ali Osijek je taj koji zabija. U 69. minuti novi protunapad domaćih. Uloge su iste kao i kod prvog gola. Mišić prolazi po desnoj strani i vraća povratnu loptu za Cesareca i Ježina opet mora po loptu u mrežu.

Dinamo u samo pet minuta dolazi do 2-2. Prvo je Fernandes u 79. minuti zabio za 1-2, da bi Duje Čop u 84. poslao loptu iza leđa Mikulića za izjednačenje.

Ali nije tu bio kraj drami.

Osijek je u 89. odigrao novu kontru koju sjajnom reakcijom završava dvostruki asistent, Josip Mišić. Velika pobjeda za Osijek koji je s tri boda sa zadnjeg mjesta došao na osmu poziciju, s bodom ispred Slavena koji sa Splitom igra u ponedjeljak.

Pokretanje videa...

Dubravko Miličić VIDEO

- Čestitam Rukavini i njegovoj momčadi. Nismo ni zaslužili bolje od poraza. Razočaran sam jer smo upozoravali igrače na ovo ako uđemo u utakmicu bez trke i htijenja - kaže Zoran Mamić i dodaje:

- Mogao sam promijeniti šest ili sedam igrača na poluvremenu, odlučio sam se za Halilovića jer nije bio dovoljno dobar. Preuzimam punu odgovornost za ovo danas.

Pokretanje videa...

Dubravko Miličić VIDEO

Rukavina: Ovo bi mogao biti zlatni gol za nas

Tomislav Rukavina donedavno je bio pomoćnik u Dinamu. Danas je bio na drugoj strani i srušio je prvake.

- Odigrali smo jako dobro, agresivno... Imali smo pad koncentracije kad se Dinamo u pet minuta vratio s dva gola, ali na kraju smo slavili - rekao je Tomislav Rukavina, trener Osječana, te dodao:

- Ovo bi mogao biti zlatni gol koji će nas ostaviti u ligi.

HNL, 28. kolo:

  • Osijek - Dinamo 3-2 (Cesarec 41, 69, Mišić 89 / Fernandes 79, Čop 84)

UŽIVO:

  • 90' + 4' KRAJ UTAKMICE Velika pobjeda za Osijek koji je s 3-2 dobio aktualnog prvaka, Dinamo. Luda utakmica u Gradskom vrtu. Osijek je poveo 2-0, Dinamo se vratio u pet minuta da bi Mišić zabio u 89. minuti za pobjedu Osječana.  S ova tri boda Osijek je sa zadnjeg mjesta došao na 8. mjesto, ispred Slavena koji utakmicu igra u ponedjeljak.
  • 89' GOOOOL! Osijek zabija za 3-2! Josip Mišić zabija nakon sjajne kontre domaćih. Je li ovo kraj za Dinamo?
  • 84' GOOOOL! Duje Čop zabija za 2-2! Pavičić je fantastičnom loptom izbacio Čopa u priliku koju napadač Dinama nije mogao promašiti. Dinamo se vraća u pet minuta...
  • 79' GOOOOL! Dinamo je smanjio prednost. Fernandes je dobro reagirao i smanjio na 2-1. Gol koji dosta ide na dušu Osijekovog golmana koji nije baš najbolje reagirao.
  • 69' GOOOOL! Osijek vodi 2-0! Mišić je ponovno bio asistent, sjajno je prošao po desnoj strani i dao povratnu loptu za Cesareca. A Cesarec je danas neumoljiv. Dva gola iz dvije prave šanse.
  • 65' Dinamo je bolji u drugom dijelu. Čop je pokušao iznenaditi Mikulića, ali ne da se Osijekov golman. Sjajna atmosfera u Gradskom vrtu. Osijek vodi 1-0 protiv Dinama pred gotovo 7000 navijača.
  • 55' Osijek istim receptom nastavlja u drugom dijelu. Čekaju Dinamo koji ima nadmoć u posjedu lopte, ali gosti zasad ne mogu do prave šanse.
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme u Gradskom vrtu.
  • 45' POLUVRIJEME Kraj prvih 45 minuta. Dinamov trener ne može biti zadovoljan predstavom svojih igrača u Gradskom vrtu. Osijek golom Cesareca vodi 1-0.
  • 41' GOOOL! OSIJEK VODI: Sjajna akcija Osijeka iz protunapada. Dinamo je izgubio loptu na centru, Mišić je brži od Dinamove obrane i sjajno vidi Cesareca na drugoj strani, koji odlično prima loptu, vara Šimunovića i  Dinamovog golmana Ježinu za vodstvo domaćih u 41. minuti utakmice.
  • 37' PREČKA ! Marcelo Brozović sjajnu je solo akciju završio udarcem s 20-ak metra, a lopta pogađa prečku.
  • 15' Zoran Mamić stavio je Alena Halilovića u sredinu terena. Na krilima su Soudani i Fernandesa, a Čop je u napadu. Brozović i Antolić igraju u vezi. Osijek agresivno igra od prve minute i pokazuje da aktualnim prvacima neće biti lako.
  • 1' Počela je utakmica u Gradskom vrtu. Osijek, posljednja momčad lige, traži bod(ove) spasa protiv lidera prvenstva. Zagrebački Dinamo želi nastaviti niz protiv momčadi koju vodi Tomislav Rukavina, nekadašnji pomoćnik "modrog" štaba.

Postave:

DINAMO: Ježina - Leko, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Antolić, Brozović, Halilović - Soudani, Fernandes, Čop

OSIJEK : Mikulić - Matas, Jonjić, Bralić, Škorić - Šorša, Ugarković, Kurtović, Glavaš, Mišić - Cesarec

Ove sezone Osijeku je svaka utakmica 'kvalifikacijska' jer se grčevito bori za opstanak u Prvoj HNL , a svjetlo na kraju tunela nikako se ne nazire unatoč promjeni u vodstvu kluba. Momčad iz Gradskog vrta nije slavila u posljednjih pet utakmica, a danas u 15 sati čeka ih nemoguća misija jer u goste im dolazi vjerojatni novi stari prvak Dinamo .

Tomislav Rukavina još čeka prvu pobjedu na klupi Osijeka, no zbog toga nije rastresen.

- Za ovu utakmicu će mi biti najlakša priprema, poznajem Dinamo, igrače i njihovu kvalitetu, a svoje igrače ne trebam posebno motivirati za ovakvog protivnika - rekao je Rukavina, koji se uzda u opuštenost 'modrih' s obzirom da su pobjedom u derbiju praktički riješili pitanje prvaka:

- Ljudski je od nas vjerovati da će se prvaci malo opustiti, a sve ovisi o njima jer nitko protiv njih nema šanse. Na nama da odigramo agresivno i da iskoristimo ono što nam Dinamo ponudi.

S druge strane, trener Dinama Zoran Mamić ne vjeruje da će Rukavini pomoći činjenica što je radio s igračima 'modrih'.

- Utakmice protiv momčadi koje se bore za 'goli život' znaju biti teške, ali mi želimo nastaviti pobjedničku seriju. Tomislavu Rukavini neće pomoći činjenica to što je radio u Dinamu - rekao je Mamić.

Osijek je posljednji put pobijedio Dinamo u veljači prošle godine, a do tad su 'modri' jednom remizirali i triput pobijedili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 519
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Hajdukovac otkrio kako izgleda nakon nezgode na treningu, a to je i razlog što nije igrao u Puli
BIZARNA OZLJEDA

Hajdukovac otkrio kako izgleda nakon nezgode na treningu, a to je i razlog što nije igrao u Puli

Na jednom od treninga uoči Istre suigrač ga je nehotice pogodio prstom u oko, ogrebao mu rožnicu, a kako je oko prokrvarilo morao je hitno u bolnicu na pregled. Liječnik mu je zabranio sve aktivnosti sedam dana...